4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Tasarım dersiyle ufukları genişledi  

Manisa’da Atatürk Ortaokulu öğrencileri, ‘Teknoloji Tasarım Dersi’nde hazırladıkları mimari eser tasarımlarıyla hünerlerini ortaya koydu. Tasarımlar arasında taştan evler, kurabiyeden kulübe de bulunuyor.

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Tasarım dersiyle ufukları genişledi  

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl müfredata eklenen ‘Teknoloji Tasarım Dersi’ sayesinde ortaokul öğrencileri kendi yeteneklerini keşfetmeye başladı. Yunusemre İlçesi’ndeki Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören 7 ve 8. sınıf öğrencileri derste ortaya çıkardıkları eserleri okulda sergiliyor. Birbirinden ilginç tasarımların bulunduğu sergide taştan evler, kurabiyeden kulübe, makarnadan köprüler, kilden heykeller yer alıyor. Okul Müdürü Serdar Dinçer çocukların derste hazırladıkları projelerin hepsinin adeta birer sanat eseri olduğunu belirterek emeği geçen öğretmen ve çocuklara teşekkür etti. 

MALZEMELER DOĞADAN 

İç mimar olmak istediğini belirten 7. sınıfı öğrencilerinden Sura Aydemir, “Teknoloji tasarım projesi için taş ev yaptım. Evin yapımında kullandığım taşların çoğunu doğadan topladım. Düşük maliyetli bir proje oldu” dedi. Teknoloji Tasarım Öğretmeni Neslihan Süzer Ertürk de, “Ders sayesinde öğrencilerimizin sorumluluk alması ve hayallerindeki ürünleri ortaya çıkarmaları için çok güzel bir platform oluştu” diye konuştu.