29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

TERCAN Önerdi, Bergama Yıl Boyunca Tanıtılacak

İZKA kalkınma kurulu toplantısında Tercan'ın önerisi ile Bergama'nın UNESCO Dünya mirası listesine girmesi TAV İzmir havalimanında tanıtılacak.

İZMİR/ STAR19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TERCAN Önerdi, Bergama Yıl Boyunca Tanıtılacak
İzmir Kalkınma Ajansı, Kalkınma kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda, İZKA Kalkınma Kurulu Üyesi, ETİK Başkan Vekili, Destinasyon İzmir Başkanı, AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Bülent TERCAN, Bergama'nın yıl boyunca tanıtılmasını önerdi.
 
Bergama'nın Dünya Miras listesine girmesi, İzmir'in dünyada kültür ve tarih turizminde hak ettiği yere getirmek için çok önemli bir kazanımdır diyen Bülent Tercan, "İzmir artık yeni bir turizm hamlesi yapmak zorundadır. İzmir, Tarih ve kültür turizminde atağa geçmelidir. Tarih ve Kültür turizminde özellikle Ege ve İzmir Şehri çok büyük hazinelere sahiptir. İzmir şehrinin dünyanın yıldızı olmaması için hiç bir sebep yoktur. Efes Antik Kentini, Agora'yı, Tarihi Kemeraltı Çarşısını ve UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bergama'yı, turizmciler olarak biz buna Altın Üçgen diyoruz. Altın Üçgeni bıkmadan usanmadan tanıtmak zorundayız. Bergama'nın, UNESCO Dünya Miras listesine girmesi, tanıtılmazsa hiç bir anlam ifade  etmeyecektir" dedi.
 
Bergama'nın, turizm fuarlarında çok etkili bir şekilde tanıtılmasını ifade eden Tercan, "İlk adım olarak, tanıtıma evimizden başlamalıyız" dedi. Tercan, İzmir'e gelen yerli yabancı turistlerin Bergama'nın Dünya Miras Listesine girmesini anlamaları için, TAV İzmir Havalimanında iç hatlar, dış hatlar tüm Bilbortlarda, Bergama'nın Türkçe ve yabancı dillerde yıl boyunca tanıtılmasını, İZKA kalkınma kuruluna önerdi. Tercan'ın önerisini, divan başkanı oylamaya sundu. Bülent Tercan'ın önerisi oy birliği ile  İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulunda kabul edildi.