29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

TÜRGEV Artık İzmir'de

Aile sıcaklığında Yurt hizmeti sunan TÜRGEV büyümeye devam ediyor. TÜRGEV artık İzmir’de de hizmet vermeye başladı. İzmir’de 400 kişilik yurt binası açan TÜRGEV, 9 Üniversitenin bulunduğu kentte büyük bir ihtiyaca cevap verecek.

İZMİR/STAR27 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) 2014-2015 öğretim yılında İzmir, Edirne, Bursa, Konya, Antalya, İstanbul Şişli ve İstanbul Maltepe’de açılan 7 yeni şube ile 19 yurtta 3720 öğrenciye ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

Vakfın yeni şubelerinden bir tanesi İzmir Bornova’daki TÜRGEV Adile Sultan Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu. 2014-2015 öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayan yurt 400 kişilik kapasitesi, uzman kadrosu, konforlu odaları, sosyal, kültürel imkanları ve ulaşım rahatlığı ile dikkat çekiyor.

BİR YURTTAN ÖTE AKADEMİ GÖREVİ ÜSTLENİYOR

Bursa, Konya, Artvin ve İstanbul’da bulunan 9 şubesiyle toplam 12 yurtta 2234 öğrenciye ev sahipliği yapan TÜRGEV, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının yanı sıra yurt bünyesinde yapılan kültür, sanat, bilim ve spor atölyeleriyle kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor, yurttan öte akademi misyonunu yükleniyor. Yurtlarda verilen eğitimler, programlar ve seminerler esnasında öğrencileri alanında uzman kişilerle buluşturan TÜRGEV, gençlerin kariyer planlarına da ışık tutuyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU KABUL EDİLİYOR

TÜRGEV yurtlarına kayıtlar yaptırmak isteyen öğrenciler www.turgev.org adresinden başvuru formunu doldurarak ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Yapılan mülakatlardan sonra kesin kayıtlar Eylül ayının ilk haftası itibariyle açıklanacaktır.

AKALIN, "KAPASİTEMİZİ YÜZDE YÜZ ARTIRACAĞIZ"

Vakfın kurulduğu günden bu yana kız öğrencilere destek olduğunu anlatan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın,“Yurtlar Türkiye geneline yayılacak. Yeni açılacak yurtlarla kapasitemizi % 100 artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.