26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Turizme yazın güneş kışın rüzgar desteği  

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, her yıl Eylül-Mayıs döneminde yelkencileri ağırlıyor. İlçe deniz ve güneşinin yanı sıra rüzgarıyla da turizme katkı sağlıyor.

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Turizme yazın güneş kışın rüzgar desteği  

Yaz aylarında deniz, kum ve güneşinin yanı sıra doğası, tarihi, kültürel değerleri ve eğlence sektörü ile turistlerin tercih ettiği Bodrum, özellikle rüzgarlı havasıyla yelken sporu meraklılarına da çeşitli imkanlar sunuyor. Bodrum açıklarında, Eylül ayından Mayıs’ın son günlerine kadar farklı sınıflarda yelken yarışları yapılabiliyor. Düzenlenen yarışlarda, Bodrum açıklarında rüzgarla dolan yelkenler renkli görüntüler oluşturuyor.  

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve farklı kulüplerin organizasyonlarıyla çok sayıda yerli ve yabancı yelkenci ilçeye geliyor. Çocuk sporculara, antrenörleri ve aileleri de eşlik ediyor. Kış aylarında da ilçedeki turizm hareketliliğini olumlu etkileyen ve spor turizmi açısından öne çıkan yelken yarışlarının bazıları kıyıdan da rahatlıkla izlenebiliyor.       

BODRUM ÖNEMLİ MERKEZ  

TYF Başkan Vekili Ceyhun Üstüner, ülkede kış turizmi açısından yelken sporunun önemli olduğunu söyledi. Üstüner, “Yelken sporunun gelişmesi, desteklenmesi kış turizmi için çok önemli. Bodrum bu konuda önemli merkezlerden birisi. Sık sık yarışların düzenlenmesi, dış ülkelerden de katılımın olması turizm açısından çok önemli. Bilhassa kışın yelken sporu bunun için çok özel bir araç” dedi.