29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Uyuşturucuya 850 tutuklama

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın talimatıyla kentte uyuşturucuya karşı çalışma başlatıldı. Kurulan ‘Uyuşturucu Whatsapp İhbar Hattı’na gelen ihbarlarla şehirde 4 ayrı uygulama planı oluşturularak uyuşturucu suç haritası ortaya çıkartıldı.

14 Ocak 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Uyuşturucuya 850 tutuklama

İzmir Emniyeti,  sokaklarda uyuşturucu maddelere ulaşılabilirliğin engellenmesi, uyuşturucuya karşı kalıcı sonuçların alınması, terör örgütü bağlantılı işlenen uyuşturucu faaliyetlerin önüne geçilmesi için yaklaşık bir yıl önce kapsamlı çalışma başlattı. 

Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın talimatıyla ekipler, sokakta uyuşturucuya karşı hız verilmesi, sorunlu bölgelerde alan hakimiyetinin sağlanması, mücadelenin sokaklarda göz önünde sürdürülmesi için ‘Uyuşturucuya sıfır tolerans’ sloganıyla mücadeleye başladı. Kurulan ‘Uyuşturucu Whatsapp İhbar Hattı’na gelen ihbarlar ile uyuşturucu madde satıcıları ve kullanıcılarına karşı emniyete destek veren duyarlı vatandaşların ihbarları sonucu riskli bölgeler ve güzergahlar belirlendi. İzmir Narkotik Şube Müdürlüğü, yapılan analizler ve yakalamalar ışığında 4 ayrı uygulama planı oluşturarak uyuşturucu suç haritası ortaya çıkardı. Yıl içerisinde 2.5 ton uyuşturucu ele geçirildi. Kentin çıkarılan uyuşturucu suç haritasına göre düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 2 bin kişiden 850’si tutuklandı. 

EMNİYET MÜDÜRÜ AŞKIN: TAVİZ VERMEYİZ 

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, uyuşturucuyla ilgili mücadeleye taviz vermeden devam edeceğini belirtti. Aşkın, “İzmir Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucuyla mücadelemiz, vatandaşlarımızın da yoğun desteğiyle halkımızı, özellikle de çocuklarımızı korumak adına kanunların bize verdiği yetkiyi tavizsiz kullanarak devam edecek. İzmir’de tek sokak satıcısı kalmayıncaya kadar da mücadelemiz kararlılıkla sürdürüceğiz” dedi.  Oluşturulan uyuşturucu suç haritasından sonra arka arkaya operasyonlar yapıldı. 

2.5 TON UYUŞTURUCU 

Operasyonlar sonucu 2 ton 515 kilogram esrar, 224 bin 718 ecstasy, 45 kilo 550 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 6 kilogram kokain, 48 kilogram eroin, 10 kilo 800 gram metamfetamin, bin 940 captagon hapla 11 bin 95 adet kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyonlarda aynı zamanda, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 146 bin 800 lira, 55 adet ruhsatsız tüfek, 53 ruhsatsız tabanca, 50 tabaca şarjörü, bin 438 adet tabanca fişeği, 567 tüfek fişeği ve 98 hassas terazi ele geçirildi. 

OPERASYONDA 2 BİN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri son bir yıl içinde yaptıkları operasyon ve uygulamalar sonucu 965 olayda, 2 bin kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 200’ü çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 850’si ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı zamanda Narkotik ekipleri son bir yılda 47 bin 238 kişi ile 9 bin 152 araç sorgulaması yaptı. Sorgulanan kişilerden 463’ünün hakkında yakalama kararı olduğu belirlenirken 768 araç ve motosiklete cezai işlem uygulandı.