5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

2020 TUS sonuçları açıklandı! 2. dönem TUS sonuçları sorgulama sayfası

TUS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 1 ay önce gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na katılan adaylar heyecanla 2. dönem TUS sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre 2020 2. dönem TUS sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına göre kontenjanları göz önünde bulundurarak tercihlerini yapacaklar. İşte 2. dönem TUS sonuçları sorgulama sayfası

4 Kasım 2020 Çarşamba 09:56 - Güncelleme:
2020 TUS sonuçları açıklandı! 2. dönem TUS sonuçları sorgulama sayfası

TUS sonuçları açıklandı. 4 Ekim tarihinde Temel ve Klinik olarak 2 oturum halinde gerçekleşen sınavdan tam 1 ay sonra sonuçlar ÖSYM tarafından duyuruldu. ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgiye göre 2. dönem 2020 TUS sonuçları erişime açıldı. Sınava katılan adaylar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler. ÖSYM giriş TUS sonuçları sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

TUS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2020-TUS 2. Dönem) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek. Öte yandan sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖSYM GİRİŞ İLE TUS SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

2020 TUS SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları ÖSYM tarafından internet aracılığıyla ilan edilir. 2020 TUS sonucunu öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM sonuç sayfası üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlarını öğrenebilirler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2020-Tıpta Uzmanlık Sınavı (2020-TUS 2. Dönem) gerçekleştirildi. Sınavda başarılı olan adaylar, TUS tercihlerinin başlaması ile birlikte kontenjanlarına göre tercih yapacaklar.

TUS 2. dönem tercihleri ne zaman? TUS 2020 kontenjanları

TUS taban puanları 2020

TUS NEDİR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı (kısaca TUS), Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır.

TUS her yıl 2 kez yapılır. ÖSYM'nin Türkiye geneli için Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan bir sınavdır. 2012 öncesinde TUS yalnızca Ankara'da yapılmaktaydı.