26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2018 AÖF 3 ders sınavı tarihi

2018 AÖF 3 ders sınavı ne zaman düzenlenecek? AÖF bütünleme üç ders sınavı giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

13 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
2018 AÖF 3 ders sınavı tarihi

AÖF öğrencileri 21 Temmuz 2018'de üç ders sınavına girebilecekler. Anadolu Üniversite rektörü tarafından açıklanan yeni sistemde AÖF öğrencilerinin dönem uzatmamaları adına yıl sonu girilecek tek ders sınavının bu yıldan üç derse çıkarıldığını açıklamıştı. AÖF 3 ders sınavı 21 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden mezun olup olamayacaklarını veya bir üst sınıfa geçip geçemeyeceklerini merak eden öğrenciler umudunu, AÖF üç ders sınavına bağladı.

Açık Öğretim Fakültesi, 21 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak AÖF 3 ders sınav sonuçlarını büyük ihtimal 10 gün sonra "öğrenci otomasyon" sayfasında açıklayacak. Sınav sonuçlarına https://sinavsonuc.anadolu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilecek. İşte 2018 AÖF 3 ders sınav giriş belgeleri sınav tarihi...

Üç ders sınavı, 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 15:00’de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir.

3 DERS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler "Üç Ders Sınavı"na girebilir.

Öğrencinin, güz ve bahar dönemlerinde toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere ilgili öğretim yılı dönemlerinde kayıt yaptırmışsa “Üç Ders Sınavı”na girebilir.



Lisans öğrenimini sürdürürken önlisans mezunu olmak isteyen ancak ilk 4 yarıyıldan başarısız dersi bulunan öğrenci, "Üç Ders Sınavı"na giremez.

Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakültelere Kayıtlı Öğrenciler İçin Üç Ders Sınav Duyurusu

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrencilere bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra tanınan üç ders sınav hakkı, aşağıda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülür. (Üç Ders Sınav Esasları)

Türkiye Programlarına kayıtlı bulunan ve hâlen cezaevinde/tutukevinde olup “Üç Ders Sınavı”na girme hakkı olan öğrencinin sınavı, bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılacaktır.

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN - HANGİ İLLERDE YAPILACAK?

Türkiye’de üç ders sınavının yapılacağı Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa büroları 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü 10.00 – 15.00 saatleri arasında açık olacaktır. Türkiye Programlarına kayıtlı bulunan ve halen cezaevinde/tutukevinde olup "Üç Ders Sınavı"na girme hakkı olan öğrencinin sınavı, bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılır.

Üç ders sınavı, 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 15:00’de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir.