25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ALES başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM AİS ALES 2 başvuru tarihi ne zaman?

ALES 2 başvuruları başladı. ÖSYM'nin düzenlediği, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı için geri sayım başladı. Yılda 3 kez uygulanan ALES sınavının 2. oturumunun başvuruları başladı. Peki ALES 2 başvuru tarihi ne zaman? ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

24 Haziran 2022 Cuma 09:37 - Güncelleme:
ALES başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM AİS ALES 2 başvuru tarihi ne zaman?

ALES başvuru tarihi ve ücreti için araştırmalar hız kazandı. Ağustos'un 21'inde uygulanacak olan ALES 2 sınavının başvuruları ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak. Peki ALES başvuru ücreti ne kadar? ALES başvuruları ne zaman? İşte Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2022-ALES/2başvuru tarihleri

ÖSYM AIS ALES 2 BAŞVURU TARIHI NE ZAMAN?

ALES/2 başvuruları 24 Haziran 2022 tarihinde başlayacak. Başvurular Temmuz'un 4'üne kadar sürecek.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

ALES 2 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM, ALES/2 sınav ücretini 185 TL olarak belirledi.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-ALES kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

ALES 2 başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM ALES başvuru ekranı

Adaylar ALES sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarasını ve ALES sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

2022 AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES) KILAVUZU

ALES Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, banka şubelerinden ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında eİŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak adaylar ile banka ATM'leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için saat 23.59'da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

ALES/2 BAŞVURU TARİHLERİ

24.06.2022 - 04.07.2022

ALES/2 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ: 19.07.2022

SINAV SAATİ VE SÜRESİ: 10.15, 150 dakika