29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

AÖF 13 14 Ocak sınav sonuçları açıklandı

AÖF sonuçları erişime açıldı. Merakla beklenen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Üniversitesi AÖF 13-14 Ocak 2018 tarihli AÖF sınav sonuçları açıklandı.

20 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
AÖF 13 14 Ocak sınav sonuçları açıklandı

AÖF sonuçları erişime açıldı. Merakla beklenen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Üniversitesi AÖF 13-14 Ocak 2018 tarihli AÖF sınav sonuçları açıklandı.  Anadolu Üniversitesi’nin ‘sıkça sorulan sorular’ sayfasında AÖF sonuçları için şu ibare bulunuyor: “Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde açıklanmakta olup öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. Sınav sonuçları aof.anadolu.edu.tr web sayfası öğrenci otomasyonundan öğrenilebilir.”

KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

En az sonuçlar kadar merak edilen bir diğer konu da kayıt yenileme sürecine ilişkin oldu. İkinci dönem kayıtları 12 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak. Kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2018 Cuma günü sona erecek. 10 gün sürecek olan kayıt yenileme işlemlerinin ardından mazeretli kayıt tarihi de 23 Şubat 2018 olarak belirlendi.

2018 AÖF TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi AÖF takvimine göre; Bahar dönemi ara sınavı 14 Nisan 2018’te başlıyor, 15 Nisan 2018 tarihinde sona eriyor. Bahar dönemi final sınavı 2 Haziran 2018’te başlıyor, 3 Haziran 2018 tarihinde sona eriyor. Yeni sınav sistemi olan ‘Üç ders sınavı’ ise 21 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak.

AÖF adında yer alan fakülteler ve de pek çok bölümler vardır. Aynı şekilde lisans eğitimi gören vatandaşların da yapmakta olduğu bu çalışmalardan sonra bizler artık kısa bir zaman dilimi içerisinde verilen bu işlem kolaylıklarından yararlanabiliriz. Artık okuduğumuz bölüme ek olarak diğer bir başka bölümü okuyabilir bu şekilde verilen eğitime destek alanında bulunan koşulları yerine getirerek en iyi eğitime sahip olabiliriz. Yapılan bu tür işlemlerin ardından kısa bir zaman dilimi içerisinde bizler de yardım alabiliriz. Kısa bir süre içerisinde eğitimi almamızı sağlayan bu çalışmalar sonucunda bizlerin yapmakta olduğu bu tür çalışmalardan sonra artık bizler de geriye kalan bu zaman dilimi içerisinde her koşulda bulunan bu hizmetlerden yararlanabiliriz.



Eğitim öğretim sistemi çok küçük yaştan itibaren bizleri içine almış olduğu için bizler de açıktan bölüm okumaya meyilli oluruz. İlkokul, orta okul, lise ve üniversite olarak bu eğitim  sistemi sıralanmış vaziyettedir. Artık AÖF fakülteleri tarafından verilen bu bilgilerin ardından bizler de bu eğitim sisteminden yardım alabiliriz. Bu eğitim sistemlerinden liseye kadar olan kısmını tamamladıktan sonra üniversite eğitimini tamamlamak için AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

AÖF kayıt yenileme işlemi yapılarak bu üniversite sınavları ile beraber bu vize sınavlarına katılım sağlamak için bizler de bu gibi hizmetlerden yararlanabiliriz. Gerçekleştirilen eğitim öğretim sınavlarından biri olan bu AÖF sınavına katılım sağlayabilmek için adayların yaptığı başvurular ve de ders seçimlerinin ardından da hizmet üzerinde olan bu AÖF kayıt yenileme işlemini kullanmaları gerekir.