20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Açık Lise AÖL kayıt yenileme tarihleri 2020! AÖL kayıt yenileme son tarih ne zaman?

AÖL kayıt yenileme son tarih ne zaman? sorusunun yanıtı, tüm Açık Lise öğrencileri tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Açık Öğretim Lisesi'nin 2020-2021 Eğitim yılı takvimi belirlendi. Ders seçimi yapmak için 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem ilk kayıt ve Açık Lise AÖL kayıt yenileme tarihleri 2020 MEB tarafından bildirildi. Peki AÖL kayıt yenileme son tarih ne zaman? Açık Lise AÖL kayıt yenileme tarihleri 2020

8 Ekim 2020 Perşembe 11:04 - Güncelleme:
Açık Lise AÖL kayıt yenileme tarihleri 2020! AÖL kayıt yenileme son tarih ne zaman?

Açıköğretim Lisesi öğrencilerinin merakla araştırdığı Açık Lise kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden Açık Lise AÖL kayıt yenileme tarihlerini paylaştı. Peki AÖL kayıt yenileme son tarih ne zaman? İşte AÖL kayıt yenileme tarihi, kayıt yenileme ücreti ve sınav tarihleri...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yer alan Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) eğitim gören öğrencilere, AÖL kayıt yenileme tarihleri bildirildi. Öğrencilerin, sınavlara girebilmeleri için AÖL kayıt yenileme son tarihe kadar ders seçimi yapmaları zorunludur.

AÖL KAYIT YENİLEME SON TARİH NE ZAMAN ?

AÖL kayıt yenileme işlemleri 31 Ağustos 2020 tarihinde başladı, AÖL kayıt yenileme son tarih 9 Ekim 2020 olarak belirlendi.

18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle 18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.

Öğrenciler, sınavlara girebilmek için kayıt yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar.

AÖL İLK KAYIT TARİHİLERİ

AÖL ilk kayıt işlemleri de 31 Ağustos - 9 Ekim 2020 tarihleri arasında alınacak.

AÖL SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem Sınav Giriş Belgelerinin Sistem Üzerinden Yayınlanması 2 Aralık 2020 Çarşamba tarihinde erişime açılacak.

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

2020-2021 Eğitim yılının 1. Dönem sonu sınavları 5 Aralık 2020 Cumartesi - 6 Aralık 2020 Pazar günlerinde uygulanacak.

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2020 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Açık Öğretim lise öğrenci girişi (AÖL ders seçimi)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kayıt yenileme ve ders seçimi ile ilgili bir son dakika duyurusu yapıldı. İşte o açıklama:

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYITLARI 09.10.2020 MESAİ BİTİMİNDE SONA ERECEKTİR.

ÖĞRENCİLERİMİZİN;

Tüm kayıt belgeleri sisteme taranmalı ve belgelerdeki veriler Açık Öğretim Lisesi sistemine girilmelidir.

Aöl Bilgi Yönetim Sisteminde;

Ders seçimi,

Kredi bilgileri,

Sınav yeri(il-ilçe) ,

Adres,

Telefon,

Fotoğraf

Yabancı dil,

Özel durum ve benzeri tüm bilgileri kontrol edilmeli ve bilgilerde eksik, hata varsa düzeltilmelidir.

Öğrencilerin kayıt ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. (Ücret muafiyetleri olanlar dışında) Aksi takdirde açık öğretim lisesi kayıtları silinecektir.

Engelli Öğrencilerin Sistemde Özel Durum Ve Özür Grupları Kontrol Edilmelidir.

Engel Durumları işlenmemiş öğrencilerin belgeleri sisteme tarandıktan sonra işlenmesi için [email protected] adresine e-posta gönderilmesi gerekmektedir.

Öğrenciler seçtikleri dersleri kontrol etmeli ve yaptıkları ders seçimlerinde eksik veya hata varsa düzeltmelidir.

Ders Seçimi ve Kontrolü için tıklayınız.

Öğrencilik durumu "incelemeye alınmış" olan öğrencilerin açık öğretim lisesi veya halk eğitim merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.