20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS 2022 başvuru tarihleri ve başvuru ücreti

DGS başvuruları başladı. DGS başvuru tarihleri ÖSYM tarafından yayımlanan 2022 sınav takviminde yer alıyor. Adaylar başvuru işlemlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirecekler. Dikey Geçiş Sınavına girecek olan adaylar 'DGS başvuruları ne zaman 2022? DGS başvuru ücreti ne kadar?' sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

13 Mayıs 2022 Cuma 10:55 - Güncelleme:
DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS 2022 başvuru tarihleri ve başvuru ücreti

DGS başvuruları hakkında araştırmalar hız kazandı. Ön Lisans mezunlarının öğrenimini 4 yıllığa tamamlamak için katıldıkları Dikey Geçiş Sınavı başvuru ve kayıt tarihi belli oldu. Peki DGS başvuruları başladı mı? DGS başvuruları ne zaman 2022? DGS başvuru ücreti ne kadar? İşte DGS başvuru ve kayıt tarihi

DGS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

DGS başvuruları başladı. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2022 başvuruları başladı. Sınava katılmak isteyen adaylar, 13-23 Mayıs tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 11.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Normal başvuru süresi içerisinde DGS başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise 31.05.2022 geç başvuru gününde alınacak.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) başvuru kılavuzu yayımlandı.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-DGS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

DGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

DGS 2022 NE ZAMAN?

ÖSYM sınav takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre başvuruları Mayıs ayının 13-23 tarihleri arasında alınacak olan Dikey Geçiş Sınavı Temmuz ayının 3'ünde gerçekleşecek.

2022-DGS'de her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

DGS'de soru sayısı 100 olacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacaktır.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru ücreti 2022 yılı için 190 TL olarak belirlendi.

Ödeme Yerleri:Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

DGS başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM Aday İşlemleri DGS başvuru 2022