18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

E-okul öğrenci girişi karne görüntüleme ekranı! E-Okul VBS ile karne notları nasıl öğrenilir?

Okullarda ilk dönemin sona ermesi sebebiyle karneler dağıtılacak. Öğrenciler ilk dönemde sınavlardan aldıkları notlar doğrultusunda düzenlenen karnelerini alacaklar. E-Okul VBS üzerinden güncel sınav, not ve devamsızlık durumu gibi bilgiler sorgulanabiliyor. Peki E-Okul VBS ile karne notları nasıl öğrenilir? İşre e-okul öğrenci girişi karne görüntüleme ekranı

20 Ocak 2023 Cuma 11:46 - Güncelleme:
E-okul öğrenci girişi karne görüntüleme ekranı! E-Okul VBS ile karne notları nasıl öğrenilir?

E-okul öğrenci girişi, karne görüntülemek isteyen öğrenci ve veliler tarafından büyük ilgi görüyor. Okullar 15 tatile giriyor. Bu kapsamda ilk dönem notlarını öğrenmek isteyen öğrenciler, e-okul VBS üzerinden dijital karnelerini görüntüleyebilecekler. Peki E-Okul VBS ile karne notları nasıl öğrenilir? E-okul öğrenci girişi karne görüntüleme ekranı

E-OKUL VBS İLE KARNE NOTLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı dijital karne sürecini pandemi döneminde uygulamıştı.

Pandemi döneminde öğrenciler karnelerine e-Okul VBS sistemi üzerinden ulaşabiliyordu ancak bu sene eğitim yüz yüze olarak yapıldığı için karneler öğrencilere okulda dağıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, e-Okul dijital karne sistemini bu yıl erişime açmayacak.

Veliler ve öğrenciler, 2022-2023 eğitim öğretim yılında da devamsızlık, sınav sonuç, karne not bilgilerini e Okul VBS giriş ile öğrenebiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS öğrenci girişi için öğrencinin T.C kimlik ve okul numarası gerekiyor. Ardından "Resimdeki Rakamlar" kutusuna ekrandaki güvenlik kodunu yazdıktan sonra "Giriş" butonuna tıklanarak e-okul VBS'ye giriş yapılabilir.

E OKUL GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) giriş yapmak için öncelikle "e-okul.meb.gov.tr" adresine tıklayıp, ardından açılan sayfada istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. İkinci bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri, Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi eğitim bilgileri istenmektedir. Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılır.

E OKUL NOT GİRİŞİ NE ZAMAN KAPANACAK?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, karne döneminde de öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

Okullar ne zaman açılacak 2023? 15 tatil ne zaman bitecek? MEB 2. dönem okulların açılış tarihi