24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

3301 nitelik kodu atama şartı: KPSS 3301 nitelik kodu nedir?

KPSS 3301 nitelik kodu nedir? sorusu KPSS tercihi yapan adaylar tarafından araştırılıyor. KPSS tercihleri devam ediyor. Tercihler sırasında istenilen nitelik kodlarından 3301 en çok merak edilen başlıklar arasında yer alıyor. Adaylar, sınavdan aldıkları puanlara ve branş sıralamasına göre ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzunda yer alan kontenjanlar üzerinden nitelik kodlarına göre tercih yapabilecekler. İşte 3301 nitelik kodunun açılımı.

6 Ocak 2021 Çarşamba 16:47 - Güncelleme:
3301 nitelik kodu atama şartı: KPSS 3301 nitelik kodu nedir?

KPSS tercihleri için bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme için adayların tercih işlemleri sırasında istenen nitelik kodları merak ediliyor. Adaylar, tercih kılavuzundaki aranan titelikler kısmında yer alan kodların açılımını merak ediyor. ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzunda yer alan pozisyonlar için aranan nitelikler kodlar halinde belirtiliyor. Bu kapsamda birçok pozisyonda yer alan KPSS 3301 nitelik kodu merak ediliyor. Peki KPSS 3301 nitelik kodu nedir? İşte 3301 nitelik kodu atama şartı

3301 NİTELİK KODU NEDİR?

3301 nitelik kodu: Pazarlama, Gayrimenkul Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi ya da Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yönetimi önlisans programlarından birisinden mezun olma şartını ifade etmektedir.

KPSS NİTELİK KODU NEDİR?

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim sınavına katılan adaylar için tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarının açılımı aşağıdaki gibidir.

KPSS NİTELİK KODLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'nin yayınladığı tercih kılavuzuna göre yapılacak olan tercihler, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleşecek. Tercih işlemini gerçekleştirmek isteyen adaylar sisteme, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle birlikte giriş yapabilecekler.

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.

Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur. Aranan nitelik kodlarını kapsamayan adaylar, tercihlerini kendilerine uygun olmayan nitelik kodlarına göre yapsalar bile yerleştirme gerçekleşmeyecektir.

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH TARİHLERİ

Adaylar tercihlerini, 30 Aralık 2020 – 07 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

KPSS 4453 nitelik kodu nedir?

KPSS 4478 nitelik kodu nedir?