26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KYK burs sonuç sorgulama sayfası: KYK burs ve kredi sonuçları (sonuç kyk gsb gov tr)

KYK burs başvuru sonuçları açıklanmasıyla birlikte öğrenciler burs almaya hak kazanıp kazanmadıklarını merak ediyor. Sonuçlar, e-devlet üzerinden ve KYK burs sonuç sorgulama sayfası (sonuç kyk gsb gov tr) aracılığıyla sorgulanabiliyor. Ödemelerini bekleyen öğrenciler ise, TC kimlik numarasının son rakamına göre 10 Aralık'a kadar ödemelerini alabilecekler. KYK burs sonuç sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

7 Aralık 2020 Pazartesi 14:09 - Güncelleme:
KYK burs sonuç sorgulama sayfası: KYK burs ve kredi sonuçları (sonuç kyk gsb gov tr)

Öğrencilerin merakla beklediği KYK burs sonuçları açıklandı.  KYK burs sonuç sorgulama sayfası (sonuç kyk gsb gov tr) üzerinden Kredi Yurtlar Kurumu'ndan burs-kredi almaya hak kazanıp kazanmadığınızı öğrenebilirsiniz.  Bakan Kasapoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 2020-2021 dönemi KYK kredi ve burs sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu. Burs almaya hak kazanan öğrenciler paralarını kimlik numaralarına göre 10 Aralık'a kadar alabilecekler. İşte, KYK burs sonuç sorgulama sayfası (sonuç kyk gsb gov tr) 

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

KYK burs sonuçları e-devlet üzerinden açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından alınan başvurular, değerlendirilerek kamuoyu ile paylaşıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, gelecek Ocak ayından itibaren verilecek KYK burs başvuru sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı. Sonuçları öğrenmek isteyen öğrenciler, KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarını, E-Devlet veya KYK burs sonuç sorgulama sayfası (sonuç kyk gsb gov tr) üzerinden sorgulayabilecek.

KYK BURS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET BURS / KREDİ SORGULAMA SAYFASI

2021 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2020 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 550 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1100 lira, doktora öğrencileri için ise 1650 lira. 2021 yılı için geçerli olacak olan tutarlar ise Ocak ayında belirlenecek.

BURSTAN KİMLER YARARLANACAK?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK Burs kredi taahhütnamesi nasıl onaylanır? E devlet KYK burs kredi taahhütname onay işlemi