30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

KYK burs başvuruları heyecanla bekleniyor

KYK kredi ve burs başvuru ekranı son dakika ne zaman açılacak? KYK’dan burs başvuru açıklaması geldi mi?

5 Ekim 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KYK burs başvuruları heyecanla bekleniyor

KYK burs başvuru tarihine dair bir açıklama ise henüz gelmedi. Üniversite eğitimi boyunca devletten burs almak isteyenleri yakından ilgilediren KYK burs ve öğrenim kredisi milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Kredi ve Burs imkanından faydalanmak isteyen öğrencilerin merakla beklediği KYK başvuru işlemi, okulların da açılmasının üzerinden belirli bir süre geçmesiyle birlikte sorgulanan hususlar arasında önemli bir yer tutmaya başladı. Öğrenimlerine destek olmak için aylık 500 lira burs ya da kredi almak isteyen üniversite öğrencileri, KYK burs ve kredi başvuru ekranını sorgulamaya devam ediyor.

 

KYK BURS BAŞVURULARI - E DEVLET GİRİŞ 

 

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU BU SENE NE ZAMAN BAŞLAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2018 yılı itibariyle burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrencilerin yapacağı başvuruları önümüzdeki günlerde almaya başlayacak. Geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde öğrencilerin burs ve kredi başvurularının bu yıl ek yerleştirme ve DGS yerleştirmelerinin ardından erişime açılması bekleniyordu. Bu çerçevede kredi ve burs başvurularının kısa süre içerisinde üniversite adaylarının müracaatına açılacağı tahmin ediliyor. Kurum tarafından konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılması halinde haberimizin içerisine eklenecektir.

KYK BAŞVURUSU İNTERNETTEN NASIL YAPILIR?
 
KYK burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öğrenciler, burs başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Burs başvurularını yapmak isteyen öğrencilerin, e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna Gençlik ve Spor Bakanlığı yazarak çıkan ekrana tıklaması ve alt sekmede yer alan Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu sekmesine tıklaması gerekiyor.

Daha sonra ekrana gelecek olan sayfada, öğrencilerden istenen gerekli adımların doğru şekilde takip edilmesi gerekmektedir.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre burs hakkı kazanan öğrencilerin bursları bazı durumlarda kesilebilir;

Başarısız olması, Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.