26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KYK burs başvuru tarihleri açıklandı mı? KYK yurt başvurusu ne zaman 2020?

Devlet tarafından öğrencilere okul ihtiyaçları doğrultusunda verilen KYK burs başvurularına ilişkin araştırmalar sürüyor. KYK burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler okullarda yüz yüze eğitim başlamadan önce detaylar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda sınırlı sayıda öğrenciye burs imkanı tanınacak. Peki, KYK yurt başvurusu ne zaman 2020? KYK burs başvuru tarihleri

16 Ekim 2020 Cuma 17:50 - Güncelleme:
KYK burs başvuru tarihleri açıklandı mı? KYK yurt başvurusu ne zaman 2020?

KYK burs başvurusu hakkında araştırmalar hız kazandı. Üniversitelerin uzaktan online eğitime başlamasına az bir süre kala KYK burs başvuruları merak edilmeye başlandı. Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte Üniversitelerin de normal eğitime başlamadan önce KYK burs başvurusunda bulunacak olan milyonlarca öğrenci, konu hakkında araştırma yapmaya başladı.

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KYK burs başvuru tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59'a kadar devam eden burs başvuruları, e-Devlet üzerinden alındı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nce her yıl ağustos ayı itibarıyla alınan yurt başvurularının, bu yıl yaşanan olağanüstü süreç sebebiyle Yükseköğretim Kurulu'nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceği ve kamuoyuyla paylaşılacağına işaret edildi. YÖK üniversitelere gönderdiği yazıda, akademik takvimin 1 Ekim'den sonra planlanması gerektiğini bildirdi.

Konuya dair ayrıntılar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler.

BURS/KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI YAPILMAKTADIR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden ayrı ayrı değil birlikte alınmaktadır.

KREDİNİN BURSA DÖNÜŞMESİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; Yönetim Kurulunca belirlenen 'öncelikli burs verilecek öğrenciler' kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile Kurumumuz Genel Müdürlük adresine posta yoluyla ya da bizzat müracaat etmesi gerekmektedir.

BURS/KREDİ BAŞVURUSU YAPTIKTAN SONRA NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında

ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan "taahhütname onayı" yapmaları gerekmektedir.

KYK yurt başvuruları başladı mı?