8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

LYS puan hesaplama YÖK 2017 atlası yok.gov.tr

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) her sene üniversitelerin dört yıllık programlarına girmek isteyen öğrenciler için düzenleniyor. Sınavdan çıkan adaylar sınav soru ve cevaplarının yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliyorlar. Adaylar soru ve cevaplar yayınlandıktan sonra kaç puan alacaklarını tahmin etmeye çalışıyorlar. LYS puan hesaplama2017 için YÖK yeni bir hesaplama yöntemi çıkardı. Bu yöntemin adı ise Yükseköğretim Atlası. Haberimiz içerisinden LYS puan hesaplama nasıl olur sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz.

19 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
LYS puan hesaplama YÖK 2017 atlası yok.gov.tr

LYS puanı nasıl hesaplanır, LYS puan hesaplama 2017 yök atlası nasıldır, 200 puanla nereye girebilirim 300 puanla nereye girebilirim sorularının cevapları merakla araştırılıyor. Her sene tekrarlanan Lisans Yerleştirme Sınavı, üniversiteye girmek isteyen adayların YGS’den sonraki ikinci adımı olarak yapılıyor. Üniversitelerin dört yıllık bölümlerine girmek isteyen öğrenciler LYS’ye de giriyorlar. Sosyal bilimler, matematik, yabancı dil, edebiyat-coğrafya, fen bilimleri alanlarında ayrı ayrı sınav yapılıyor. Adaylar sınavdan çıktıktan sonra soru ve cevapların yayınlanmasının ardından tahmini puanlarını hesaplıyorlar. Alacakları puana göre hayallerindeki okullara gidip gidemeyeceklerini anlamaya çalışıyorlar. LYS puan hesaplama sistemi olan YÖK atlası nedir, YÖK lisans atlası puan hesaplama sistemine haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

LYS SORU CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

YÖK ATLASI NEDİR?

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir “tercih robotu” değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

Lisansın yanı sıra önlisans için de bu sistemden bulunmaktadır. 

LYS SINAV TARİHLERİ

Fen bilimleriyle ilgili Lisans Yerleştirme Sınavı 17 Haziran tarihinde, Yabancı Dil Lisans Yerleştirme Sınavı aynı gün saat 14.30'da, LYS3 ise Pazar ünü saat 10.00'da başladı. Lisans Yerleştirme Sınavına toplamda 1 milyon 72 bin 396 aday başvuru yaptı. ÖSYM'den elde edilen bilgilere göre ; LYS-1'e 839 bin 124, LYS-2'ye 470 bin 409, LYS-3'e 832 bin 994 ve LYS-4'e ise 538 bin 885, LYS-5'e ise 101 bin 332 başvuru yapıldı.

LYS NET HESAPLAMA MOTURU

YGS-LYS Net Sihirbazı ile bu sorular en güvenilir şekilde yanıt buluyor. 2016 ÖSYS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans - önlisans programlarına yerleşenlerin YGS/LYS testlerinde yaptıkları Net Ortalamaları burada yer almaktadır. Bilgiler, ÖSYM verilerinin derlenerek işlenmesi sonucu oluşturulmuştur.

Net Sihirbazı'nın en önemli özelliği gerçek verilere dayanmasıdır. Ortalama net değerleri doğrudan 2015'te lisans/önlinans programlarına yerleşenlerin YGS/LYS'deki net sayıları kullanılarak belirlenmiştir. Bu çerçevede tahmini değil, gerçek değerlerdir.

Ortalama değerlerin kullanılmasındaki amaç, üniversite adaylarına hedef koyarken emniyet payı kalacak şekilde yol göstermektir. Net ortalamaları hesaplanırken, lisans programlarında genel kontenjana yerleşenlerin, önlisans programlarında ise YGS puanı ile yerleşenlerin netleri dikkate alınmıştır (Okul birincilerinin ve Engelli/Tübitak ek puanlıların netleri dışında).