27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

TUS taban puanları 1. dönem en küçük ve en büyük puanlar: TUS taban puanları 2020

TUS taban puanları 2020 hakkında araştırmalar hız kazandı. Bugün uygulanan Tıpta Uzmanlık Sınavı 2 oturum halinde gerçekleşiyor. Adaylar sınav sonuçlarına göre TUS taban puanları 2020 tablosundan yer seçebilecekler. TUS taban puanları 2020 ÖSYM'nin resmi sitesinde yer alıyor.

4 Ekim 2020 Pazar 13:45 - Güncelleme:
TUS taban puanları 1. dönem en küçük ve en büyük puanlar: TUS taban puanları 2020

Ekim 2020 TUS sınavı bugün uygulanıyor. TUS taban puanları 2020 ve kontenjanlar belli oldu. TUS sınav kılavuzunda yer alan kadrolar TUS taban puanları 2020 ÖSYM'nin sayfasında yer alıyor. Adaylar, sınav sonuçlarına göre kontenjanları göz önünde bulundurarak tercihlerini yapacaklar. TUS taban puanları En Küçük ve En Büyük Puanlar haberimizde yer alıyor. 

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem sınavı; İstanbul, Ankara ve İzmir'deki sınav merkezlerinde gerçekleşiyor. Adaylara, testlerindeki 120 çoktan seçmeli sorudan oluşan sınavda 150 dakika süre verildi. TUS taban puanları 2020 aşağıdaki tabloda ayrıntılı şekilde belirtilmiştir. İşte bugün gerçekleştirilen 2 oturumlu TUS taban puanları 1. döneme ilişkin en küçük ve en büyük puanlar...

ÖSYM tarafından yayımlanan TUS taban puanları 2020 Yerleştirme İstatistikleri'nden alınarak gösterilmektedir.

TUS 1. Dönem Yerleştirme Sonuçlarına ilişkin En Küçük ve En Büyük Puanlara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

TUS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan uzmanlık eğitimi giriş sınavlarında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama yetilerini yoklayan sorular bulunacaktır. Mesleki Bilgi Sınavının amacı bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.

TUS 2. DÖNEM KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları ÖSYM tarafından internet aracılığıyla ilan edildikten sonra K veya T puanı 45 ve üzeri puan alan adaylar internet üzerinden tercih bildiriminde bulunacaklardır.

Yerleştirme işleminde, 2020-TUS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

TUS 2. DÖNEM KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TUS TERCİH BİLDİRİMİ VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

5.1. Adaylar; 2020-TUS 1. Dönem ve 2020-TUS 2. Dönem puanlarını öğrendikten sonra, ilgili sınav dönemi için tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden öğreneceklerdir.

5.2. Adaylar, programlara TUS puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir.

5.3. TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranır.

Yabancı dil yeterliliğini sağlayamayan adayların yerleştirmeleri yapılsa bile ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz.

5.4. Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerinde değişiklik/düzeltme yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacaktır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen veya tamamen iptali vb. talepleri içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

5.5. Her bir uzmanlık dalına hangi puana göre seçme yapılacağı ilgili tablolarda gösterilmiştir. Kontenjan tablolarında yer alan programlara, ilgili Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacaktır. Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45'ten düşük olanlar o puan türüyle öğrenci alan programlar için yapılan yerleştirme işlemine dâhîl edilmeyeceklerdir.

5.6. Adayların yabancı dil muafiyet bilgi kontrolü tercih aşamasında yapılacaktır. 

TUS puanı nasıl hesaplanır? TUS puan hesaplama 2020