29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

VGM Başbakanlık bursu sonuçları heyecanı sürüyor

Şehir dışında okuyan ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için umut kapısı olan VGM burs sonuçları için geri sayım başladı. VGM burs sonuçlarının Aralık ayı sonunda veya Ocak ayının başında açıklanacağı tahmin ediliyor.

18 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
VGM Başbakanlık bursu sonuçları heyecanı sürüyor

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar  Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak  kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. 

 

VGM BURS SONUÇLARI 

Henüz resmi bir bilgi olmasa da VGM burs sonuçlarının Aralık ayı sonunda veya Ocak ayının başında açıklanacağı tahmin ediliyor. VGM burs sonuçları açıklandıktan sonra www.vgm.gov.tr adresi üzerinden öğrenciler sonuçları görüntüleyebilecekler.

 

VGM BURS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 

 

BURSTAN KİMLER FAYDALANAMAZ

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez. Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

(Değişik:RG-11/1/2016-29590) Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %5’i kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir. Yabancı uyruklu öğrenci burslarının başvuruları her sene 15 Eylül – 30 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden yapılır.

 

BAŞBAKANLIK VGM BURS ÜCRETİ VE SÜRESİ 

2017‐2018 eğitim döneminde ortaöğren im öğrencilerine aylık 60,0 0 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL burs verilecektir. Yükseköğrenim öğrencilerine, burs almaya devam ettikleri eğitim dönemlerinde Ekim ‐ Mayıs ayları arasında 8 ay süre ile yükseköğrenim bursu verilir. Ortaöğrenim öğrencilerine, burs almaya devam ettikleri eğitim dönemlerinde Ekim ‐ Haziran ayları arasında 9 ay süre ile ortaöğrenim bursu verilir.

 

VGM'DEN ÖNEMLİ DUYURU

2017-2018 eğitim dönemi burs başvuruları sona ermiştir. Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirmeleri başlamış olup yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlayacak ve her iki eğitim yardımı için mümkün olan kısa sürede değerlendirmeler tamamlanacaktır. Başvuru değerlendirme işlemleri tamamlandığında sonuçlar www.vgm.gov.tr internet sitemizde duyurulacaktır. Burs başvuru değerlendirme sürecinde “Bölge Müdürlüklerimizce istenmesi halinde SOYBİS İzin Formunun eksiksiz olarak doldurularak imzalı bir şekilde ilgili Bölge Müdürlüğümüze elden teslim edilmesi veya posta ile gönderilmesi gerekmektedir."

 

BURS ÖDEME ŞEKLİ

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar  Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak  kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. Öğrenci adına  açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank  Şubesi  yoksa Ziraat  Bankası şubelerinden  de  hesap  açılabilir. Vakıflar  Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.

 

 

BAŞVURU YAPTIKTAN SONRAKİ İŞLEMLER 

Başvurusunu  tamamlayan  öğrenciler  burs  başvuru  sürelerinin  tamamlanmasını beklemelidirler. Burs başvuru süreleri tamamlandıktan sonra Bölge Müdürlüklerimizce  başvuru  değerlendirme  işlemlerine  başlanacaktır.  Değerlendirme  işlemleri  sırasında  internet  sitemiz  üzerinden  gerekli  duyurular  sizlerle  paylaşılacaktır.  Ayrıca  değerlendirme  işlemleri  sırasında  ilgili  Bölge Müdürlüğü  yetkili  personeli  tarafından bilgilendirme  ya  da  belge  tamamlama  işlemleri  için  başvurunuz  sırasında  vermiş olduğunuz  iletişim  kanalları  kullanılarak  sizlere  ulaşılabilir.  Değerlendirme  işlemleri tamamlandıktan  sonra  başvuru  sonuçları  yine  internet  sitemiz  üzerinden duyurulacaktır.