26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2020 YKS tercih kılavuzu pdf: YKS tercih yap!

YKS tercihleri devam ediyor. YKS tercih kılavuzu 2020 pdf yayınlandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS tercih serüveni başladı. Adaylar, puanlarına göre gitmek istedikleri üniversiteleri belirleyecekler. ÖSYM Başkanı Halis Aygün son dakika açıklamasında tercihlerin Ağustos'un 6'sı ile 14'ü arasında yapılacağını duyurdu. YKS tercih kılavuzu 2020 pdf haberimizde yer alıyor. İşte detaylar...

6 Ağustos 2020 Perşembe 10:21 - Güncelleme:
2020 YKS tercih kılavuzu pdf: YKS tercih yap!

YKS tercihleri bugün itibariyla başladı. Üniversite sınavına giren öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona erdi. YKS tercih kılavuzu 2020 pdf ile ilgili araştırmalar hızlandı. Adaylar tercih işlemlerini Ağustos'un 6'sı ile 14'ü arasında yapabilecekler. Adaylar işlemlerini T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar. YKS tercih kılavuzu 2020 pdf haberimizde yer alıyor. İşte ÖSYM tarafından yayımlanan YKS tercih kılavuzu 2020 pdf

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün: "2020-YKS tercih işlemleri başladı. Tercihlerinizi 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz." açıklamasında bulundu. 

2020 YKS TERCİHLERİ BAŞLADI

Buna göre, 2020-YKS tercih işlemleri, bugün başladı. Adaylar tercihlerini, 6-14 Ağustos'ta, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak. Tercih işlemleri, 14 Ağustos saat 23.59'da sona erecek.

Üniversiteye gidecek öğrenciler için YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra ikinci adım geldi. Bugün itibari ile erişime açılan tercih sayfasından okul seçimlerini yapacak olan öğrenciler tercih sonuçlarının belli olmasını bekleyecek.

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecekler. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekiyor. Haberimizden YKS tercih kılavuzuna erişebilirsiniz.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

YKS tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak. Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

ÖSYM YKS TERCİH SAYFASI

2020 YKS TERCİH KILAVUZU PDF İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversite adaylarını merakla beklediği YKS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bugün de YKS tercihleri başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yaptığı son dakika açıklamasında Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun yayınlandığını duyurmuştu.

ÖSYM, 21 Temmuz'da 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu, adaylara ön bilgi vermek amacıyla internebbnvgg xzwt sitesinde yayımlamıştı. Güncel kılavuza ise "osym.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.

2020 YKS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS tercih kodu nedir? Tercih kodu nasıl alınır?