27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

YÖKDİL sınav süresi kaç saat?

YÖKDİL sınava giriş belgesi yayınlandı. Sınav adayı öğrenci adayları için YÖKDİL sınav giriş belgesi öğrencilerin erişimine sunuldu. 10 Mart Pazar günü gerçekleşecek bu kritik sınav için öğrenciler, “YÖKDİL sınav giriş belgesi nasıl alınır?“ sorusunun cevabını aramaya başladı. YÖKDİL sınav giriş belgesi olamadan hiçbir öğrenci sınava alınmayacaktır.

10 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
YÖKDİL sınav süresi kaç saat?

YÖKDİL sınavı sonrası itirazlar hangi tarihiler arasında yapılacak? Akademik kariyerlerine başarılı bir şekilde devam etmek için büyük bir önem taşıyan YÖKDİL sınav giriş belgesi yayınlandı. Binlerce öğrenci merakla 10 Mart Pazar gününü bekliyor. 

YÖKDİL 2019 SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 
YÖKDİL 2019 SINAVI NE ZAMAN?
 
YÖK’ün yayınladığı takvime göre, bu sene 6’ncısı gerçekleştirilecek YÖKDİL sınavı 10 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak. YÖKDİL Sınavı’na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına girecek adaylar katılabiliyor. Akademik yükseltmelere katılacak adaylar da sınava girebiliyor.
 
Sınav 180 dakika sürüyor.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?
 
Sınav Giriş Belgeleri, yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden alınabiliyor.
 
 
YÖKDİL’E KİMLER GİREBİLİYOR?
 
 
YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına girecek adaylar katılabiliyor. Akademik yükseltmelere katılacak adaylar da sınava girebiliyor.