23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları kaç yıl geçerli?

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu, bugün ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınava katılan adayların gündeminde yer alıyor. Adaylar YÖKDİL sınav sonuçlarını, kılavuzda belirtilen tarihten ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanır? YÖKDİL sınav sonuçları kaç yıl geçerli? İşte detaylı bilgi...

29 Ağustos 2021 Pazar 12:24 - Güncelleme:
YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları kaç yıl geçerli?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin düzenlediği YÖKDİL 2 sınavı bugün gerçekleştirildi. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 soru için 180 dakika süre verildi. Sınava katılan adaylar YÖKDİL sınav sonuçları hakkında araştırmaya koyuldu. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları kaç yıl geçerli?

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin resmi sitesinde yer alan sınav takvimine göre YÖKDİL 2 sınav sonuçları, 29.09.2021 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçları ortalama 3 hafta içerisinde açıklanmaktadır.

Adaylar YÖKDİL sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerlidir.

Yüksek lisans ve doktora başvurularında kullanılacak puanın geçerlik süresi 5 yıldır. Öğretim üyeleri ile doçentlik başvurularında YÖKDİL puanının aynen YDS gibi belirli bir zaman sınırlaması bulunmamaktadır.

YÖKDİL SINAV SONUCU NERELERDE KULLANILIR?

- Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici)

-Yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak için yapılan başvurularda

-Doçentlik sınav başvurusunda

-Yabancı dille eğitim verilen üniversitelerde aranan dil kriterlerinde.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

Sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecektir.

YÖKDİL 2 sınavı kaçta bitecek? İşte sınav süresi

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Cevap kâğıtları, ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.