19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

YÖKDİL soru ve cevapları açıklandı! ÖSYM YÖKDİL cevap anahtarı

YÖKDİL soru ve cevapları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafından uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na giren adaylar YÖKDİL cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak ediliyordu. Geçtiğimiz sene koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen YÖKDİL sınavı, 28 Şubat 2021 tarihinde uygulandı. Sınavdan 1 gün sonra YÖKDİL soru ve cevapları açıklandı. İşte Almanca, Arapça, Fransızca Sosyal Bilimler Testi, İngilizce Fen Bilimleri Testi, İngilizce Sağlık Bilimleri Testi, İngilizce Sosyal Bilimler Testi ve Cevap Anahtarı

28 Şubat 2021 Pazar 15:10 - Güncelleme:
YÖKDİL soru ve cevapları açıklandı! ÖSYM YÖKDİL cevap anahtarı

Geçtiğimiz gün uygulanan YÖKDİL sınavı sonrası adaylar verdikleri cevapları kontrol etmek için cevapları ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. Almanca, Arapça, Fransızca Sosyal Bilimler Testi, İngilizce Fen Bilimleri Testi, İngilizce Sağlık Bilimleri Testi, İngilizce Sosyal Bilimler Testi ve Cevap Anahtarı yayımlandı. 41 ilde 47 sınav merkezinde uygulanan oturumda adaylar baraj puanını geçebilmek için ter döktü. Sınavdan çıkan adaylar YÖKDİL soru ve cevapları hakkında araştırmaya koyuldu. ÖSYM tarafından YÖKDİL soru ve cevapları açıklandı. İşte ÖSYM YÖKDİL sınavı soru ve cevap sayfası

YÖKDİL CEVAPLARI AÇIKLANDI

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) sona erdi. 41 ilde 47 sınav merkezinde yapılan sonavın ardından adaylar, YÖKDİL sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırırken, ÖSYM, YÖKDİL soru ve cevap anahtarını yayımladı.

YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL soru ve cevapları ise genellikle sınavdan 1 gün sonra açıklanıyor.

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL),Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında imzalanan protokol uyarınca, ÖSYM tarafından uygulanıyor.

YÖKDİL sınavı İlkbahar Döneminde İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında, Sonbahar Döneminde İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında olmak üzere yılda iki kez yapılacak.