27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Kaçak geçen hem ceza yiyecek hem geri dönecek

11 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kaçak geçen hem ceza yiyecek hem geri dönecek

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçişler ile ilgili yeni bir sisteme geçiliyor. Araçların köprüden kaçak geçmesi durumunda hem ceza kesilecek hem de köprüden önceki son çıkıştan araçlar geri dödürülecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçenler köprüden önceki son çıkış noktalarından döndürülecekler. Hem ceza yiyecek hem de geri gidecekler” dedi. Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçen yabancı plakalı araçlarla ilgili de yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek üzere olduklarını söyleyen Arslan, “Yabancı araçlarla ilgili sistemi kuruyoruz. Yabancı araçlar eğer kaçak geçiş yaparsa gümrük kapısından çıkamayacaklar. Cezasını ödeyip çıkacaklar. Hedefimiz yeni yıla kalmadan bu işlemi bitirmek. Kapı çıkışlarını Gümrük Bakanlığı takip edecek ancak biz bilgi vereceğiz” diye konuştu.       

İLK METRO 2019’DA

Yeni Havalimanı bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Arslan şunları söyledi: “Pendik-Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaat çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattı çalışmaları da sürmekte. Ayrıca Yeni  Havalimanı-Halkalı, yani Marmaray hattı bağlantılı olan metro sistemini de yakında ihale edeceğiz. Yeni Havalimanına tüm taşıma senaryolarını çalışıyoruz. Üçüncü köprü bağlantısı bitti. Odayeri’nden D-20 dediğimiz Çatalca’ya bağlanacak yol bu sene sonunda tamamlanıyor. Kınalı bağlantısı da havalimanıyla birlikte bitecek. Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz. Atatürk Havalimanı’na 60 milyon yolcu taşıyoruz. Oraya iki yol bağlantısı var, E-5 ve sahil yolu. Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantımız olacak. Korkulacak bir durum yok. Toplu taşıma servisleri de hızla devreye alınacak.”

AVRASYA’DAN GEÇEN ARAÇ 49 BİNİ GÖRDÜ

Avrasya Tüneli’nin birinci yılını doldurmak üzere olduğunu belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, “Avrasya’dan şu anda günlük ortalama araç geçişi 49 bin seviyelerinde. Geçen yıl 20 bin ile başlamıştık ancak yıl başına kadar ücretsiz taşıma yapmıştık. Şu anda 48 bini geçtik” değerlendirmesini yaptı.      

BAYRAK TAŞIYICIMIZ TÜRK HAVA YOLLARI

Yeni Havalimanı için Türk Hava Yolları’nın (THY) “Önce başka havayolları taşınsın” talebini değerlendiren Arslan, “Önce diğerleri gelsin, sonra biz gidelim olmaz. Milli bayrak taşıyıcımızı nasıl biz her zaman öncelikliyor isek Yeni Havalimanı’nın hizmete girmesinde ve başarılı hizmet vermesinde aynı şekilde onlar da hizmet edecek. Milli bayrak taşıyıcısı olmak bunu gerektirir. Havalimanı 29 Ekim’de hizmete açılacak. Kalan 11 ayda herkes gecesini gündüzüne katıyor. Buna THY de dahil” diye konuştu.