26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Antalya 16 milyon turist için hazır... Odalara özel havuz plajlara Miami kumu

Bu yıl 16 milyon turist ağırlamayı hedefleyen Antalya’da tüm hazırlıklar tamam. Bazı oteller Miami’den tonlarca beyaz kum getirerek özel plajlar yaparken, bazı oteller kral dairelerinin terasında özel havuz hizmeti sunacak. 

19 Nisan 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Antalya 16 milyon turist için hazır... Odalara özel havuz plajlara Miami kumu

Bu yıl 16 milyon turisti ağırlamayı hedefleyen ve sunduğu imkanlarla Avrupa’da da örnek teşkil eden Türk turizminin başkenti Antalya’da, misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için hazırlıklar tamamlandı. Sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da turizmin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Antalya’da, otellerin kışın kapanan plajlarına iskeleler yeniden kuruldu, iş makineleriyle ince kum taşındı, özellikle ailelerin çok tercih ettiği kameriyeler elden geçirildi. Bazı kameriyeler perdelerle kapatılırken bazıları ise Çin otuyla kaplandı. 

ODAK PAZAR RUSYA 

Havuzlar tamirattan geçirildi, bahçelerde peyzaj çalışması yapıldı. Otellerden plajlara geçiş yolları çiçeklerle bezendi, plajlara güneşten korunmak için tenteler asıldı. Lüks markaların da bulunduğu Belek Turizm Merkezi’ndeki oteller de farklı ülkelerden gelecek turistlere en iyi imkanları sunmak için hizmet yarışına girdi. Bazı oteller Miami’den tonlarca beyaz kum getirerek, özel plajlar yaparken bazı oteller kral dairelerinin terasında özel havuz hizmeti sunacak.  Otellerin yanı sıra dünyaca ünlü Konyaaltı ve Lara plajlarında da yoğun çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, geçen yıl Antalya’da yaklaşık 14 milyon yabancı turisti ağırladıklarını, bu seneki hedeflerinin ise 16 milyon yabancı turisti ağırlamak olduğunu söyledi. Ana kaynak pazarların Rusya ve Almanya olduğunu hatırlatan Yağcı, geçen yıl Rusya’da yakaladıkları rakamların yüzde 5-10 civarında üzerine çıkmayı hedeflediklerini ifade etti. Yağcı, kriz sonrasında Almanya’da istedikleri büyümeyi gerçekleştiremediklerini anlatarak, “Bu sezon, 2015’teki gibi 1.5 milyon Alman turistin Antalya’ya gelmesini hedefliyoruz. Üçüncü kaynak pazarı olarak da İngiltere’nin bu sene ciddi bir büyüme gösterip, 1 milyon bandına ulaşmasını bekliyoruz” dedi.   

TURİZM BAŞKENTİ 

Rusya ve Avrupa pazarında büyümeyi amaçladıklarını aktaran Erkan Yağcı, Rusya’dan geçen sene 4 milyon 700 bin civarında turist ağırladıklarını, bu sene 5 milyon turisti geçmek istediklerini vurguladı. Tüm pazarlarda hacimlerini artırmayı öngördüklerini bildiren Yağcı, “Gelirlerimizi de artırmak istiyoruz. Dünyadaki turizm ortalaması kişi başı bin dolar civarında. Hedefimiz kişi başı turist gelirini bin dolara çıkarmak. Bu yıl ki 16 milyon turist hedefine ulaşırsak bu, Antalya tarihinde ilk olacak. Antalya gerçekten dünyada kendini kanıtlamış altyapısı çok güçlü, bir turizm kenti” diye konuştu. 

TITANIC MARDAN PALACE AÇILIYOR

Antalya’da Mardan Palace Hotel’i, alacakları karşılığında haciz yoluyla devralan Halkbank’tan 15 yıllığına kiralayan Titanic Hotels, 1,5 yıldır kapalı olan oteli ultralüks hizmet kalitesiyle ay sonunda açıyor. Geçen yıl kasım ayında yapılan anlaşmanın ardından ‘Titanic Mardan Palace’ olarak adı değiştirilen 180 bin metrekare alana kurulu otel, yaklaşık 6 aylık tadilat sürecinin ardından nisan sonunda kapılarını tekrar açıyor. Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, 2009 yılı rakamlarıyla 1,4 milyar dolara yapılan otelin, oda kahvaltı oteli olarak açıldığını hatırlatarak, “Otelin nelere ihtiyacı olduğunu çok güzel tespit ettik, onları hayata geçirdik. Şu an bütün seyahat acenteleri ve müşteriler otelin açılışını bekliyor” dedi.