27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

3. toplantı 20 Aralık’ta

Asgari ücret 2019 son dakika zammı için gözler komisyonda!

19 Aralık 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
3. toplantı 20 Aralık’ta

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere üçüncü toplantısını, 20 Aralık’ta Türk-İş’in ev sahipliğinde yapacak.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, ikinci toplantının ardından yaptığı açıklamada, 2018 verileri ile 2019 hedeflerinin karşılaştırıldığını aktararak “Önümüzdeki hafta TÜİK’ten rakamlar geldikten sonra muhtemelen takip eden hafta, temennimiz oy birliğiyle asgari ücretin açıklanması olacak” açıklamasında bulunmuştu.
Nasıl geçindiğini anlattı

Türk-İş heyetinde bu yıl ilk komisyonda yer alan asgari ücretli işçi Gülden Görmez de toplantıda söz aldığını ve asgari ücretle nasıl geçinmeye çalıştığını anlattığını dile getirerek, Komisyonda asgari ücretlilerin beklentileri doğrultusunda bir rakamın çıkacağı konusunda umutlu olduğunu kaydetti. Şimdi gözler, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun açıklayacağı yeni asgari ücrete odaklandı.

 


Kamuoyu, görüşmelerine başlayan ve bu ayın sonunda sonuçlanması beklenen asgari ücret görüşmelerine kilitlendi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yarın ikinci toplantısını yapmaya hazırlanırken, belirlenecek ücret sadece asgari ücretle çalışan 7 milyonu değil, işsizlik maaşı alan 700 bin kişiyi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü işsizlik maaşı da asgari ücret kadar artacak.