27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret son dakika ne kadar olacak 2019 Ocak ayı asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

17 Ekim 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. 6 milyonu aşkın çalışanın merakla beklediği haber ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Enflasyon rakamları ile de bağlantılı bir şekilde artacak olan zamlar ile ilgili ilk detayları sizler için hazırladık. Ancak asgari ücret zammının tam olarak netleşecek tarihi Aralık ayı olarak belirleniyor. Türkiye genelinde 6 milyonu aşkın çalışanın asgari ücretleri ilgili beklediği müjdeli haber gelmeye başladı.

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren 2019 asgari ücret tutarının ne kadar olacağı daha şimdiden merak ediliyor. Aralık ayında hükümeti temsil eden heyet başkanlığında işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelerek ortak bir noktada buluşarak ortaya 2019’un yeni asgari ücret tutarı çıkacak. Yerel seçimlerin de olacak olması asgari ücretin makul seviyede olmasına etki edebilir.

2019 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Vatandaşlar asgari ücret artışı için araştırmalara başlarken, talepleri ise 2000 TL olması yönünde öyle ki, bu konuyla ilgili görüşmelerin sonuçlanması Aralık ayını bulacakken yüz binlerce vatandaş araştırmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl asgari ücrete zam 14.2 oranında gerçekleşmişti. Yapılan bu zam miktarı ile en düşük asgari maaş bin 603 lira olmuştu. Brüt rakam ise 2 bin 209 lira olarak gerçekleşmişti. Aynı oranlarla yola çıkarsak 230 lira maaş artısı ön görülen ancak talep edilen miktar 2000 TL'dir.

YÜZDE 20-25 ORANINDA OLMASI BEKLENİYOR!

Özellikle son dönemde açıklanan enflasyon oranlarının yapılacak zam miktarına doğrudan etki etmesi bekleniyor. Durum böyle olursa asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 20-25 civarında olacak. Eğer yüzde 25 'lik zam miktarı gerçekleşirse asgari ücret 2000 liraya çıkmış olacak.

Asgari ücret zammı ile ilgili çalışanların araştırmaları sürerken diğer yandan talepleri ise 2000 lira olması yönünde. Bu konuyla ilgili sosyal medya üzerinden çağrılar yapan milyonlarca işçiyi sevindiren bir diğer detay ise 2019 Mart ayında yerel seçimlerin olması yönünde umutlu bakabiliyorlar.

Türkiye 2019 asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Milyonlarca işçi asgari ücretten maaşlarını alıyor. Geçinmekte zorlanan milyonlarca işçi 2019'da asgari ücretin masul seviyede olmasını bekliyor. 2019 Mart ayında mahalli yerel seçimlerin de olacak olması milyonlarca asgari ücretliyi bir nebze olsun sevindiriyor.

Zira seçim öncesi siyasi partilerin asgari ücret konusunda vaatlerde bulunmaları bekleniyor. Onun için 2019 asgari ücret ne kadar olacak şimdiden merak edilmeye başlanırken 2019 asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda işçi kesimin temsilcisi konumunda olan Türk-İş'ten de asgari ücrete ilişkin önemli bir açıklama geldi.