27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bakan Bayraktar: Bugün 37 bin varil petrol üretildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da geçmişte terörle anılan, girilemeyen, gidilemeyen topraklarda bugün günde 37 bin varil petrol üretildiğini söyledi.

AA22 Mart 2024 Cuma 20:59 - Güncelleme:
Bakan Bayraktar: Bugün 37 bin varil petrol üretildi

Bayraktar, Hatay'ın Hassa ilçesi Bahri Gölge Caddesi'ndeki esnafı ziyaretinde bir süre sohbet etti.

Daha sonra Aktepe Seçim Bürosu önüne gelen Bayraktar, burada vatandaşlara hitap ederek doğduğu topraklara geldiğini ve kendisini evinde gibi hissettiğini söyledi.

Hatay'ın, kendileri için önemli ve Türkiye'nin enerjisine enerji katan bir yer olduğunu belirten Bayraktar, bugün buraya gelerek projeleri yerinde inceleyip takip ettiklerini anlattı.

Geçen yıl 6 Şubat depremlerinde çok büyük bir felaketi yaşadıklarını anımsatan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Birçok kardeşimizi kaybettik, akrabalarımız, birçok insan gitti. 6 Şubat depremleri hakikaten özellikle Hatay'ı, hemen hemen bütün ilçelerini çok büyük etkiledi ama biz birinci günden itibaren devletimiz bütün imkanlarıyla Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, tekrar dedik ki 'Yiğit, düştüğü yerden kalkar' misali inşallah biz şehirlerimizin bu düştüğü durumu tersine çevireceğiz. Şehirlerimizi tekrar inşa, ihya edeceğiz. Eskisinden çok daha güçlü, düzenli şehirler haline buraları getireceğiz diye milletimize söz verdik. İnşallah bu uğurda yolda gelirken konuştuk, gördük, TOKİ evleri hızla yükselmiş, bir kısmı teslim oldu inşallah diğer kısmı da hak sahiplerine teslim edilecek."

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında, sadece 5 şehirde doğal gaz olduğunu ifade eden Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğal gazı "Türkiye'deki her hane halkına getireceğiz" sözünü hatırlatarak 2002'den bugüne 81 ilde, 860 yerleşim yerinde artık doğal gazın olduğunu söyledi.

Bayraktar, doğal gaz gelmeyen mahalle ve beldelere de en kısa zamanda doğal gazı getireceklerinin sözünü verdi.

Doğal gazı bugüne kadar hep ithal ederek vatandaşlara sunduklarını dile getiren Bayraktar, şöyle konuştu:

"Ama 2016'da bir yola çıktık, Cumhurbaşkanımız dedi ki 'Artık bu enerjideki, doğal gazdaki dışa bağlılığımı bitirelim, kendi doğal gazımızı bulalım, kendi doğal gazımızı vatandaşımıza götürelim' dedi. Bunun için bir yola çıktık. Bu yol uzun, ince bir yol, bu yolda dedik ki, 'Türkiye kendi sondaj ve sismik gemileriyle, mühendisleriyle, teknisyeni ve işçisiyle doğal gazı arayacak, denizlerimizde aranmamış, didik didik edilmemiş hiçbir karış yer bırakılmayacak'. Bu yolda biz Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemilerimizle, Akdeniz'de ve Karadeniz'de doğal gaz arıyoruz, hamdolsun 2020'de ağustos ayında Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfini yaptık. Adına Sakarya Gaz Sahası dediğimiz bu sahada şu anda 1,4 milyon hanede kullanılan doğal gazı üretir hale geldik."

- "2024'TE BAŞKA KEŞİFLER BULMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Karadeniz'deki keşif döneminde karşılaştıkları eleştirilere değinen Bayraktar, "Bize 'arayamazsınız' dediler, aradık, 'bunlar arasalar bile bulamazlar' dediler, biz doğal gazı karadan 170 kilometre mesafede bulduk. 'Ya bulsalar bile bunu üretemezler, karaya getiremezler' dediler, o doğal gazı geçtiğimiz yıl yine bir ramazanda, arife günü Filyos'ta Zonguldak civarında karaya çıkardık, orada yaktık, şimdi evlerinizde sizler kullanıyorsunuz. 1,4 milyon hane halkı şu an oradan ürettiğimiz gazı kullanıyor. Bu daha başlangıç. İnşallah oradaki üretimimizi artıracağız." diye konuştu.

2024'te başka keşifler, yeni gazlar bulmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Bayraktar, Türkiye'nin kendi doğal gazını üreten ve vatandaşlarına dağıtan bir anlayışla enerji alanında ilerlediğini söyledi.

- GABAR'DA GÜNLÜK 100 BİN VARİL PETROL ÜRETİM HEDEFİ

Türkiye'nin kendi petrolünü üreten bir ülke olma yolunda yürüdüğünü vurgulayan Bayraktar, "Gabar'da geçmişte terörle anılan, girilemeyen, gidilemeyen topraklarda bugün Türkiye, günde 37 bin varil petrol üretiyor, Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyor. İnşallah orada 100 bin varile doğru, Türkiye'yi daha güçlü ve büyük kılmak, sizlere daha iyi imkanlar sunabilmek için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "ÇOK DAHA GÜZEL BİR HATAY OLACAK"

Yerel seçimlere değinen Bayraktar, şunları kaydetti:

"1 Nisan'da inşallah Mehmet Öntürk başkanımız sizlere hizmet için büyük bir yola çıkacak. Çok projeler var. Bunlar için 7 gün 24 saat çalışması lazım. Onun için biz de kendisine inşallah destek olacağız. Aklı başka yerde olan, yarı zamanlı, gel-git belediyecilikle değil, 7 gün 24 saat vatandaşı ve hizmeti düşünen, bu projeleri hayata geçirmek isteyen bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç var. Bizim anlayışımız budur. Bizim hizmet siyasetimiz bunu gerektirir. Bu uğurda biz çalışmaya söz veriyoruz. Bu şehir çok büyük bir deprem felaketi yaşadı. Buradan çıktık, çıkacağız ve çok daha güzel bir Hassa, Hatay olacak. Memleketimiz bu anlamda güzel şehirlere kavuşacak. Burada doğal gaz hizmetinin geldiği, elektrik hizmetlerinin sağlandığı, belediyenin en önemli görevi olan su hizmetlerinin sunulduğu, temiz ve toz, toprak içinde olmayan yollarımız olacak."

Bakan Bayraktar, daha sonra Kırıkhan ilçesi Barbaros Mahallesi Şükrü Kanatlı Caddesi'nde esnafı ziyaret etti.

Kırıkhan'daki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Karataş Yaşam Merkezi'nde konaklayan Kıbrıs Gazisi Mehmet Pekmez ve ailesine ziyarette bulunan Bayraktar, aileye Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim verdi.

Yaşam merkezinde kalan aileleri de ziyaret eden Bayraktar çocuklara oyuncak dağıttı.

  • Enerji Bakanı
  • Petrol Üretimi
  • Güvenli Topraklar