25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bakan Kasapoğlu açıkladı: KYK bursları yattı (KYK kredi bakiye sorgulama ekranı)

Yükseköğretim kurumlarında eğitim alan öğrenciler, KYK bursu yatmadığında ne yapılacağını merak ediyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK burslarının yatacağı tarihleri açıkladı. Bu gelişme sonrasında öğrenciler KYK bursları yattı mı? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Bakan Kasapoğlu, 2020 Temmuz ayı KYK burslarının ve kredi ödemelerinin TC kimlik numarasına göre başlayacağı tarihleri duyurdu. İşte KYK kredi bakiye sorgulama ekranı

6 Temmuz 2020 Pazartesi 12:30 - Güncelleme:
Bakan Kasapoğlu açıkladı: KYK bursları yattı (KYK kredi bakiye sorgulama ekranı)

Öğrencilerin aldığı burs KYK paralarının ne zaman yatacağı merak ediliyordu. Üniversite öğrencilerinin yakından ilgilendiği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredileriyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan açıklama geldi. Yükseköğretim kurumlarında eğitim alan öğrencilere Kredi ve Yurtlar Kurumu yani KYK tarafından yatırılan burs ve KYK paralarının ödemeleri başladı. İnternet ortamında 'KYK bursu yatmadı' şeklinde aramalar yapan öğrenciler için müjdeli haber Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi. KYK bursu yatmayan öğrenciler e-Devlet KYK burs sorgulama sayfası üzerinden hesap durumlarını öğrenebilirler. İşte Bakan Kasapoğlu'nun açıkladığı KYK burs yatma tarihleri ve KYK kredi bakiye sorgulama ekranı.

KYK BURSLARI YATTI MI?

Yükseköğretim kurumlarında eğitim alan öğrencilere Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yapılan burs ve kredilerin Temmuz ayı KYK bursları ödemelerinin yapılmaya başladığını açıkladı. KYK kredi bakiye sorgulama ekranından KYK burslarının yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, temmuz ayı burs ve kredi ödemelerinin başladığını duyurdu.

Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, burs ve kredilerin öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi.

KYK KREDİ BAKİYE SORGULAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, KYK bursları yatacak tarihleri 6 ile 10 Temmuz olarak açıkladı. TC kimlik numarasının son numarasına göre KYK burs ödemelerin yapılacağını ifade etti.

Sosyal medya hesabından KYK burs ve kredi ödemeleriyle ilgili bir paylaşımda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ödemelerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Sevgili gençler, Temmuz ayı burs ve kredi ödemeleriniz an itibarıyla hesaplarınıza yatmaya başlamıştır. Devletimiz, bütün imkânlarıyla gençlerinin yanında olmaya devam edecek. Sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim.

KİMLER BURS HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre

Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

KREDİSİ YATMAYANLAR NE YAPACAK?