29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Bakan'dan 4G müjdesi

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, '4G ile ilgili alt yapı teçhizat üretimini Türkiye'de bütün ülkelerle eş zamanlı yapmaya karar verdik. Seneye bu vakitlerde 4G ile ilgili her türlü hazırlık çalışmaları bitmiş olacak ve 2014 sonuna kadar 4G'yi ülkemize getirip, insanımızın hizmetine sunacağız' dedi.

3 Ekim 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bakan'dan 4G müjdesi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BTK'nın yeni binasının temel atma töreninde 4G müjdesi verdi. Yıldırım, 4G'ye 2014'te geçileceğini söyledi. Yıldırım, BTK'nın yeni binasının sadece hizmet binası değil, aynı zamanda Türkiye'nin iletişim yaşam merkezi de olacağını bildirerek, "İletişimin geçmişi, bugünü ve geleceğini temsil eden açık müze ve birçok fonksiyonlarıyla örnek bir bina olacak" dedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Eskişehir yolu 9. kilometredeki yeni hizmet binası temel atma töreninde konuşan Bakan Yıldırım, telekomünikasyon sektöründeki serbestleşmeye paralel olarak BTK'nın mevcut binasında hizmetelerini sürdürmesinin zor olduğunu söyledi. Yıldırım, "Yapılan bina ile sadece hizmet binası değil, aynı zamanda Türkiye'nin iletişim yaşam
merkezi de burada hizmete girecek. İletişimin geçmişi, bugünü ve geleceğini temsil eden açık müze ve birçok fonksiyonlarıyla örnek bir bina olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin bilgi toplumunun en gelişmiş ülkelerden biri olmasını istediklerini dile getiren Yıldırım, bu nedenle gençliğe yatırım yapılması gerektiğini kaydetti. Bilgiyi üreten, kullanan ve paylaşan bir ülke olmak istediklerini bildiren Yıldırım, "4G ile ilgili alt yapı teçhizat üretimini de Türkiye'de bütün ülkelerle eş zamanlı yapmaya karar verdik. Ar-Ge çalışmaları
hızla devam ediyor. Seneye bu vakitlerde 4G ile ilgili her türlü hazırlık çalışmaları bitmiş olarak ve 2014 sonuna kadar da 4G'yi ülkemize getirip, insanımızın hizmetine sunacağız. BTK'nın binasının hizmete başlamasıyla 4G'de hizmete başlamış olacak. Bir yeniliği de böylece yaşamış olacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin başarısını içeride ve dışarıda çekemeyen kişilerin olduğunu anlatan Yıldırım, içeride güçlü ve rasyonel bir muhalefet istediklerini söyledi. Dışarıdakilerin niyetinin ülkenin hayrına olmadığını belirten Yıldırım, "Türkiye'yi kıskanıyorlar. Türkiye'nin 11 yılda katettiği yoldan kıskançlık duyuyorlar, hainlik yapıyorlar. Biz, bunun farkındayız. Türkiye bunları aşacak. Bu oyunların üstesinden gelecek ve Türkiye'yi 2023'te Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Her gün her yerde yeni bir hizmet. Bu hizmetler ne ilk, ne de son" dedi.