3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Balıkta bolluk ve ucuzluk bekleniyor

Yıpranmış ağlarını onaran, motor ve radar bakımlarını tamamlayıp yeni av sezonunun başlayacağı 1 Eylül için gün sayan balıkçılar, ‘vira bismillah’ demeye hazırlanırken bu yıl palamut ve hamside bereketli bir sezon bekliyor.

30 Ağustos 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Balıkta bolluk ve ucuzluk bekleniyor

İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan “Bu sene denizlerimiz bereketli gözüküyor” dedi. 

HAMSİDE BEREKET

Çakan “Karadeniz’de palamut, Marmara’da hamsi çok gibi gözüküyor. Ege’mizde bütün balıklarımız var. Geçen sene Ege olarak en güzel sezonu geçirdik. Bu sezonda kaliteli, hijyenik, uygun fiyatlı balığı halkımıza yedirme gayreti içinde olacağız” diye konuştu. Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu “Yeni sezon öncesinde özellikle palamudun bol olacağı yönünde tahminlerimiz var. İnşallah deniz bizi yanıltmaz. Balık bol olursa hem balıkçının yüzü güler hem de vatandaşlarımız ucuz balık yer” dedi. Tekirdağ’da 20 yıldır balıkçılık yapan İdris Şeremet de yeni sezondan umutlu olduklarını, palamudun bu yıl bol olacağını aktardı. Şeremet “Biz bol balık tutarsak halkımız da ucuza balık yer. Bütün eksiklerimizi tamamladık. Ağlarımızı gemiye çekip denize açılmak için bekleyeceğiz. İnşallah 1 Eylül’de ‘vira bismillah’ diyeceğiz. Bu yıl istavrit biraz az olacak gibi görünüyor. Bu yıl palamut ve hamsi bereketli gözüküyor. İstavritin az olma ihtimali bizi korkutuyor. İnşallah yanılıyoruzdur, denize çıkınca durum değişir. İstavrit olmazsa çarkımızı hamsi, palamut ve çinekopa çevireceğiz” dedi.

PALAMUT 5 LİRA

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan ise “Karadenizli balıkçıların yeni sezonda denize açılmasıyla halkımız ucuza balık yiyebilir. Şu anda palamudun fiyatı 5 liradan başlıyor. Yeni sezonda büyük teknelerin denize açılmasıyla balıkta bol çeşit olacak. 1 Eylül’den sonra halkımız daha da ucuz balık yiyebilecek. Balıkçılarımız tüm hazırlıklarını yaptılar. Bu yıl balık bol miktarda olacak. Uzun zamandır denizlerimizde görülmeyen lüfer ve çinekop ise olta balıkçılarımız tarafından yakalanmaya başlandı” dedi.