26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Berat Albayrak kimdir?

Berat Albayrak kimdir kaç yaşında nereli? sorusunun yanıtı haberimizde. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu.

20 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Berat Albayrak kimdir?

Bakan Berat Albayrak dün OVP'yi açıkladı. Konu ile ilgili araştırmalar yapılırken aynı zamanda Bakan Berat Albayrak kimdiri hakkında detaylara bu haberimizde yer verdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu.

Berat Albayrak, 1978'de İstanbul'da doğdu. Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü lisans mezuniyetinin ardından, yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı, Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı. 1996 yılında profesyonel çalışma hayatına atılan Albayrak, ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarındaki birçok farklı girişimlere yönetici olarak öncülük etti.

Albayrak, 2013 sonunda özel sektörden ayrılarak Sabah gazetesinde yazar olarak görev aldı, Marmara Üniversitesinde de bankacılık ve finans üzerine dersler verdi, pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı.

25, 26. ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e giren Albayrak, 64. ve 65. hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Albayrak’ın bakanlığı döneminde, Türkiye’nin orta ve uzun vadeli enerji politikalarından oluşan Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi hazırlandı. Bu kapsamda doğalgaz arz güvenliği için Türkiye’nin ilk FSRU (Sıvılaştırılmış Doğalgaz Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) Projesi, yerli fabrika ve Ag-Ge şartlı biner megavatlık dünyanın en büyük güneş ve rüzgar enerjisi santralleri ihalesi, Türkiye’nin ilk yerli ve milli sondaj gemisinin hizmete alınması, 1 milyon metrekare sondajı hamlesi, Ulusal Bor Stratejisi gibi enerji ve maden alanında dünyaya örnek olacak birçok proje hayata geçirildi.

İngilizce bilen Albayrak, evli ve 3 çocuk babası.

 Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan ilk değerlendirme

Albayrak, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni sisteminde bizi bu göreve layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Rabb'im, yeni sistemin ve hükümetin, ülkemizi ve milletimizi 'Büyük ve Güçlü Türkiye' idealine ulaştırmasını nasip eylesin, bizi milletimize karşı mahcup etmesin." ifadelerini kullandı.

Yeni kabineye başarı dileğinde bulunan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı personeline teşekkür etti. Fakıbaba, "Görevi devralan Bakanımızın, bu dönemde yeni çalışmalar ve projelerle hizmet bayrağını daha da ileri taşıyacağına inancım tamdır. Bu süreçte ortaya konacak çalışmalara her türlü katkıyı vereceğimi belirtiyor, kendisine başarılar diliyorum." paylaşımında bulundu.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni kabineyi tebrik etti.

BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

1978 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı.

1996 yılında başladığı profesyonel iş hayatında, ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarındaki girişimlere yönetici olarak öncülük etti.

2013 yılı sonunda özel sektördeki kariyerine nokta koydu. Sabah gazetesinde başladığı köşe yazarlığının yanı sıra Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine dersler verdi. Pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı.

25., 26. ve 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesidir. 64. ve 65. Hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Bakanlığı döneminde Türkiye’nin orta ve uzun vadeli enerji politikalarından oluşan Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi hazırlandı. Bu kapsamda doğalgazdan güneş ve rüzgar enerjisine kadar geniş bir alanda, dünyaya örnek olacak projeler hayata geçirildi.

İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.



 

ESRA ERDOĞAN KİMDİR?

Esra Erdoğan, 1981 yılında istanbul’da dünyaya gelmiştir. Annesi Emine Erdoğan, babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ahmet Burak Erdoğan (d.1979) , Necmettin Bilal Erdoğan (d.1980), Sümeyye Erdoğan (d. 1985) adlarında kız kardeş ve abileri vardır.

İstanbul’da Kadıköy İmam hatip lisesa, Üniversiteyi ABD'de Indiana Üniversitesi'nde okudu. 2003 yılında mezun oldu. Ardından California’da Berkeley Üniversitesi'nde lisansüstü eğitim aldı.

2010 yılında Esra Erdoğan Albayrak, Ümraniye Belediyesi’nce yürütülen okula ve okuma-yazma kurslarına gidemeyen engellilere evlerinde eğitim verilmesini öngören “Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz” kampanyası kapsamında gönüllü öğretmen oldu

Esra Erdoğan, 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanan Berat Albayrak ile 11 Temmuz 2004 tarihinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde dünya evine girdi. Ahmet Akif (d. 29 Aralık 2006) ve Mahinur (d.2009) adında iki çocukları vardır. 11 Aralık 2015 tarihinde Sadık adında erkek evladı daha oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikahın şahitliğini Ürdün Kralı Kral II. Abdullah, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, Romanya Başbakanı Adrian Nastase, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Çalık Holding Üst Yöneticisi (CEO) Berat Albayrak 2013 yılı sonu itibari ile görevinden ayrıldı.

31 Ekim 2012 tarihinde yapılan Yeşilay’ın 69. olağan genel kurulu toplantısında 12 kişilik yönetim kurulu içine Esra Erdoğan (Albayrak) da seçilmiştir.