28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Bir haftada 300 bin kişi erken rezervasyon yaptı

Turizmde ön satış döneminin ilk haftasında tatilciler online sitelere ve otellere akın etti. Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu “300 bine yakın ön satış gerçekleştirdik. Elinizi çabuk tutun” dedi.

15 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bir haftada 300 bin kişi erken rezervasyon yaptı

Türkiye'de 2016’da yaşanan kayıp dönem sonrasında en hızlı toparlanan sektörlerin başında gelen turizmden 2017’deki iyi rakamların ardından, 2018 yılına ilişkin de güzel haberler geliyor. Tatilin yüzde 50’ye varan indirimlerle satın alındığı erken rezervasyonda akına uğrayan turizmciler bir haftada önemli satış oranlarını yakaladı. 

OCAKTA SATARIZ

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, geçen hafta resmen başlayan erken rezervasyon kampanyası kapsamında turizmcilerin şimdiden genel satışların yüzde 5’ini yapma hedefini yakaladığını, yaklaşık 300 bin ön satışın gerçekleştirildiğini söyledi. 

Erken rezervasyon kampanyasına yönelik Türkiye Seyahat Acentaları Birliği bünyesindeki acentelerin satış rakamları hakkında bilgi veren Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu ise şunları söyledi:”Erken rezervasyon kampanyaları her sene daha da öne çekiliyor. Geçen sene yılbaşında hareketlenmişti, bu sene ise kasım sonu itibarıyla başladık. Bazı acenteler 7 Aralık’taki tanıtım öncesinde de kampanyalarını başlattı. Halihazırda erken rezervasyon kampanyası kapsamında genel satışımızın yüzde 5’ini yapacağımızı tahmin ediyorduk ve bu hedefin hemen hemen hepsini tutturduk. Ayrıca hem kamuda hem özel sektörde yıllık izinlerin belli olduğu ocak ayı döneminde de satmamız gereken rakamın yüzde 30’unu satacağımızı tahmin ediyoruz.”

Erken rezervasyona ilişkin basın toplantısında konuşan Polatoğlu, geçen sene yaklaşık 11 milyon kişinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği bünyesindeki acentelerden tur satın aldığını ve bu satışların yaklaşık 7.5-8 milyonluk diliminin erken rezervasyonlar kapsamında olduğunu ifade etti. Erken rezervasyonlarda iptal olanağı tanıyan bir sigorta yapılabildiğine de dikkati çeken Polatoğlu, “Artık Türk halkı erken rezervasyona alıştı. Tatil bir lüks değil, ihtiyaç haline geldi. Çok sevindirici bir gelişme” dedi.  Bu sene yurt dışı rezervasyonlarında da artış gördüklerini ifade eden Polatoğlu “Oldukça yüksek bir talep var. Oteller geçen seneki kadar boş kalmayacak. Daha önce fiyatları yaz ayında bile indirmekle karşı karşıya kalınmıştı ama bu sene olmayacak. Bu nedenle vatandaşlar ellerini çabuk tutmalı. Yurt dışından gelen turistler de çok olacağı için istenilen otellerde yer bulunamayabilir” dedi.

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık da ön rezervasyon kampanyasında olumlu sinyaller aldıklarını belirterek, yurt dışından gelen satışlarının da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ayık, erken rezervasyon imkanlarından yararlanmak için tatilcilere acele edin uyarısında bulundu. 

751 BİN KİŞİ SAĞLIK TURİZMİ İÇİN GELDİ

Son yıllarda sağlık turizminde büyük gelişme gösteren Türkiye’ye, bu yılın 11 ayında 751 bin ziyaretçinin sağlık için geldiği belirlendi. Türkiye’nin yıl sonuna kadar 760 bin sağlık turisti rakamlarına ulaşılacağının da tahmin edildiği tespit edildi. Türkiye’ye sağlık için gelen turistlerin ağırlıklı olarak onkoloji, organ nakli, kalp ameliyatı gibi ağır tedavilerin yanı sıra Türkiye’nin bu yıl özellikle tüp bebek tedavisinde büyük artış gösterdiği saptandı.