29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Çözüm sürecine Japon yatırımcı dopingi

Yabancı sermayenin istediği barış ve istikrar ortamına çözüm süreci de eklenince yatırımcı rotayı Doğu’ya çevirdi. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ndan bir heyet yatırım imkanlarını araştırmak için GAP’ta inceleme yaptı.

Ercan Baysal/Ankara22 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Çözüm sürecine Japon yatırımcı dopingi
Türkiye küresel ekonomilerdeki dalgalanmaya rağmen, yatırımcının ilgi odağı haline geldi. Çözüm sürecinin de etkisiyle yerli ve yabancı yatırımcılar Güneydoğu’ya yatırım yapmak için sıraya girdi. Ortadoğu ülkelerinin ardından Güneydoğu Anadolu Projesi’ndeki (GAP) fırsatlardan yararlanmak isteyen Japon yatırımcılar gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerine rotayı çevirdi. Japonya Uluslar arası İşbirliği Ajansı (JICA) geçtiğimiz günlerde bölgedeki yatırım fırsatları hakkında GAP İdaresi’nden brifing aldı.
 
Edinilen bilgilere göre Japon yatırımcıların GAP’a yatırım yapmaları için bir proje yürütülmesi kararlaştırıldı.  GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, son yıllarda bölgenin kaydettiği gelişmenin, hem yurt içinde hem de yurt dışında çeşitli platformlarda detaylı bir şekilde anlatıldığını belirterek, “Bunun sonucunda da yatırım yapacak, yer arayan uluslararası sermaye için cazip hale gelmiştir. Japon yatırımcılarda GAP Bölgesi ile yakından ilgileniyor. Bölge yatırım yapmak için çok cazip” dedi.
 
Proje Japonlar’a gönderilecek
 
Karahocagil, “JICA ile varılan mutabakat gereği bu yönde yapılacak faaliyetlerin ilk adımı olan projenin hazırlanması tamamlanmıştır. Proje, en kısa zaman da Japon yetkililere ulaştırılacak” dedi.