10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Ocak ayı 2019 Bağ-Kur SSK SGK emekli maaşları tahsis numarası 5,7,9,1,3,8 ne zaman alacak?

Emekli maaşları saat kaçta, hangi gün, ne zaman yatar, yatacak, ödenir, hesaba geçer? 2019 SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli maaşı ödeme günleri ne zamandır? Emekli maaşları yattı mı öğrenmek sorgulamak hakkında bilgiler yazımızda. Kişiler yasalarca belirlenmiş olan uzun bir süre çalıştıktan sonra çalışma hayatlarından tamamen çekilmeleri durumuna emeklilik denilmektedir. Bu kişilere de emekli veya tekaüt denilir. Emekliler çalışma hayatlarında göstermiş oldukları çabalardan ve ödemiş oldukları primlerden dolayı emeklilik dönemince belirli bir gelir veya diğer adıyla maaş almaya hak kazanmaktadırlar. Ülkemizde emeklilik önceleri Emekli Sandığı (4C), SSK (4A) ve Bağkur (4B) olmak üzere üçe ayrılıyordu. Ancak tüm bu kurumların tek bir çatı altında toplanması ile beraber artık her birey SGK emeklisi olarak bilinmektedir. Ülkemizde 12 milyonu aşkın vatandaşımız emekli durumdadır. Emekliler veya yeni emekli olmuş kişiler emekli maaşlarının ne zaman, hangi tarihte, hangi gün ödendiğini merak ediyor. Emekli maaşı ödeme günleri yazımız devamındadır. Emekli olan her vatandaşa Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen tahsis numarası, SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tek bir numara aracılığıyla takip edebilmek adına belirlenmiş numaradır. Emekli maaşlarının ne zaman yatacağı tahsis numaralarının son rakamına göre belirlenir. Emekli tahsis numarasını en yakın Sosyal Güvenlik Kurumundan yahut internet üzerinden sorgulamak mümkündür.

9 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ocak ayı 2019 Bağ-Kur SSK SGK emekli maaşları tahsis numarası 5,7,9,1,3,8 ne zaman alacak?

Kişiler yasalarca belirlenmiş olan uzun bir süre çalıştıktan sonra çalışma hayatlarından tamamen çekilmeleri durumuna emeklilik denilmektedir. Bu kişilere de emekli veya tekaüt denilir. Emekliler çalışma hayatlarında göstermiş oldukları çabalardan ve ödemiş oldukları primlerden dolayı emeklilik dönemince belirli bir gelir veya diğer adıyla maaş almaya hak kazanmaktadırlar.  Emekli maaşlarının ne zaman yatacağı tahsis numaralarının son rakamına göre belirlenir. Emekli tahsis numarasını en yakın Sosyal Güvenlik Kurumundan yahut internet üzerinden sorgulamak mümkündür. Tahsis numaranızı sorgulama işlemlerini E-devlet aracılığı ile yapabilirsiniz. Bunun için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünden “4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi” (https://www.turkiye.gov.tr/4c-emeklilik-islemleri-evrak-takibi) seçeneğinden evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz. Emeklilik, kişilerin yasalarca belirlenen uzunca bir süre çalıştıktan sonra çalışma hayatından tamamen çekilmeleri. Bu kimselere emekli veya tekaüt denir. Emekliler, geçmiş hizmetleri nedeniyle, çalışmaksızın, belirli ve düzenli bir gelir almaya hak kazanırlar. Bununla birlikte, gündelik kullanımda, kanuni zorunluluğu doldurmadan iş bırakmış kimseler de zaman zaman emekli olarak adlandırılırlar. Emeklilik, genellikle kişinin ekonomik durumunun yanı sıra hayattaki rolünde de önemli değişikliklerin meydana gelmesi anlamına gelir. Tüm detaylar haberler ve son dakika haberleri star.com.tr sayfasında

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ 

4A HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK (4A) emekli maaşları hangi gün yatar?
 
4A SSK kapsamında emekli olanların emekli aylıklarının ödeneceği tarih tahsis numarasının son rakamına göre belirlenmektedir. Buna göre;
 
Tahsis numarasının son rakamı 9 olanlara her ayın 17’sinde,
Tahsis numarasının son rakamı 7 olanlara her ayın 18’inde,
Tahsis numarasının son rakamı 5 olanlara her ayın 19’unda,
Tahsis numarasının son rakamı 3 olanlara her ayın 20’sinde,
Tahsis numarasının son rakamı 1 olanlara her ayın 21’inde,
Tahsis numarasının son rakamı 8 olanlara her ayın 22’sinde,
Tahsis numarasının son rakamı 6 olanlara her ayın 23’ünde,
Tahsis numarasının son rakamı 4 olanlara her ayın 24’ünde,
Tahsis numarasının son rakamı 2 olanları her ayın 25’inde,
Tahsis numarasının son rakamı 0 olanlara her ayın 26’sında aylıkları ve sürekli iş kazası sürekli iş göremezlik gelirleri ödenmektedir.
Bağkur (4B) emekli maaşları hangi tarihte hesaba geçer?
Tahsis numarasının son rakamı 9, 7 ve 5 olan BAĞKUR’lular emekli aylıklarını her ayın 25’inde,
Tahsis numarasının son rakamı 3 ve 1 olan emekliler emekli aylıklarını her ayın 26’sında,
Tahsis numarasının son rakamı 8, 6 ve 4 olan emekliler her ayın 27’sinde,
Tahsis numarasının son rakamını 2 ve 0 olan emekliler ise her ayın 28’inde aylıklarını alabilecektir.
Emekli Sandığı (4C) emekli maaşları hangi tarihte yatar?
3 ayda bir olarak alınmakta olan Emekli Sandığı maaşlarının ödeme tarihi Cumartesi gününe rastlayan grubun ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayan grubun ödemesi ise Pazartesi günü yapılır. Yani aşağıda vermiş olduğumuz tarihlerde takvime baktığınızda çıkan tarih Cumartesi ise ödeme hesabınıza Cuma günü geçiyor, ancak çıkan tarih Pazar ise ödemeniz hesabınıza Pazartesi geçiyor.
 
Şubat, Mayıs, Ağustos, Kasım aylarında aylık alan birinci gruptakiler
 
Doğum tarihleri 00–40 arasında olanlar maaşlarını Ayın 1. günde
Doğum tarihleri 41–46 arasında olanlar maaşlarını Ayın 2. günde
Doğum tarihleri 47–49 arasında olanlar maaşlarını Ayın 3. günde
Doğum tarihleri 50–53 arasında olanlar maaşlarını Ayın 4. günde
Doğum tarihleri 54–99 arasında olanlar maaşlarını Ayın 5. günde
Mart, Haziran, Eylül, Aralık aylarında aylık alan ikinci gruptakiler
 
Doğum tarihleri 00–22 arasında olanlar maaşlarını Ayın 1. günde
Doğum tarihleri 23–28 arasında olanlar maaşlarını Ayın 2. günde
Doğum tarihleri 29–48 arasında olanlar maaşlarını Ayın 3. günde
Doğum tarihleri 49–54 arasında olanlar maaşlarını Ayın 4. günde
Doğum tarihleri 54–99 arasında olanlar maaşlarını Ayın 5. günde
Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarında aylık alan üçüncü gruptakiler
 
Doğum tarihleri 00–33 arasında olanlar maaşlarını Ayın 1. günde
Doğum tarihleri 34-37 arasında olanlar maaşlarını Ayın 2. günde
Doğum tarihleri 38–40 arasında olanlar maaşlarını Ayın 3. günde
Doğum tarihleri 41–43 arasında olanlar maaşlarını Ayın 4. günde
Doğum tarihleri 44–99 arasında olanlar maaşlarını Ayın 5. günde maaşlarını alırlar.
 
Önceden emekli maaşları sadece Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi kamu bankalarına yapılıyordu. Ancak artık maaşınızı başka banka hesabına taşıyabiliyorsunuz. Üstelik bu durumda bankaların vermiş oldukları çeşitli avantajlardan da faydalanabiliyorsunuz. PTT, İş Bankası, Finansbank, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredisi Bankası, Denizbank, TEB, Şekerbank gibi bankalara da maaşınızı bu sayede yatırabilirsiniz. Bu konuda detaylı bilgilere emekli maaşı başka bankaya nasıl taşınır yazımızdan ulaşabilirsiniz. Emekli maaşınız hangi bankada olursa olsun, yukarıda vermiş olduğumuz tarihlerde maaşınız hesabınıza geçmektedir.
 
Emekli maaşları saat kaçta yatar, hesaba geçer?
 
Emekli maaşlarının hesaba geçtiği saat değişebilmektedir. Fakat ödemelerin büyük bir çoğunluğu saat 00:00 ile 03:00 arasında gerçekleştirilir. Yani sabah kalktığınızda emekli maaşınız büyük ihtimalle hesabınıza geçmiş olacaktır.
 
BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI HANGİ TARİHLERDE ÖDENİR?
 
Bağ-Kur'dan emekli olanların emekli maaşları tahsis numaralarının son rakamlarına göre ödemelerini alırlar. Emekli maaşı cumartesi gününe gelenlerin ödemeleri cuma günü, Pazar gününe gelenlerin ödemeleri ise pazartesi günükü gruba dahil edilerek verilmektedir.
 
İşte ödeme günleri listesi:
 
Tahsis numarasının son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar her ayın 25'inde
Tahsis numarasının son rakamı 3,1 olanlar her ayın 26'sında
Tahsis numarasının son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar her ayın 27'sinde
Tahsis numarasının son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
 
TAHSİS NUMARASI NEDİR, NASIL ÖĞRENİLİR?
 
Emekli olan her vatandaşa Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen tahsis numarası, SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tek bir numara aracılığıyla takip edebilmek adına belirlenmiş numaradır. Emekli maaşlarının ne zaman yatacağı tahsis numaralarının son rakamına göre belirlenir. Emekli tahsis numarasını en yakın Sosyal Güvenlik Kurumundan yahut internet üzerinden sorgulamak mümkündür.
 
Tahsis numaranızı sorgulama işlemlerini E-devlet aracılığı ile yapabilirsiniz. Bunun için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünden “4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi” (https://www.turkiye.gov.tr/4c-emeklilik-islemleri-evrak-takibi) seçeneğinden evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.
 
EMEKLİLİK
 
Emeklilik, kişilerin yasalarca belirlenen uzunca bir süre çalıştıktan sonra çalışma hayatından tamamen çekilmeleri. Bu kimselere emekli veya tekaüt denir. Emekliler, geçmiş hizmetleri nedeniyle, çalışmaksızın, belirli ve düzenli bir gelir almaya hak kazanırlar. Bununla birlikte, gündelik kullanımda, kanuni zorunluluğu doldurmadan iş bırakmış kimseler de zaman zaman emekli olarak adlandırılırlar. Emeklilik, genellikle kişinin ekonomik durumunun yanı sıra hayattaki rolünde de önemli değişikliklerin meydana gelmesi anlamına gelir.
 
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor: Maaşlara 3 ayrı zam yolda
 
2018 enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memurların aile yardımı da yükseldi. Memurlara çalışmayan eş için aylık 251.68 lira ödeniyordu. Çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaş için 58.98, 6 yaş üstü için 29.49 lira olarak uygulanıyordu. Bu ay bu tutarlar yükseldi. Eş yardımı 278.69 liraya çıkarken; çocuk yardımı tutarı da 0-6 yaş için 65.30 liraya, 6 yaş üstü için 32.65 liraya ulaştı.
 
Geçen ay 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan memura toplam 369.64 lira ödenirken; bu tutar 409.29 liraya yükseldi.
 
Toplu sözleşmede alınan karar uyarınca, çocuklar için verilen aile yardımı ödeneği en az yüzde 40, engeli olan çocuklar için yüzde 50 artırımlı olarak ödeniyor. Bu aydan itibaren 0-6 yaş arası çocuk için 88.47 lira yerine 97.95 TL, 6 yaş üstü çocuk için 44.24 lira yerine 48.98 TL ödenecek.
 
EMEKLİ MEMURA EN AZ 2.379 LİRA
 
Memurlarla birlikte emekli memurların da maaşlarına çifte zam yapılmış oldu. En düşük emekli memur maaşı 2.288 lira olacak. Yüzde 4'lük ek ödemeyle birlikte bu rakam 2.379 liraya yükselecek. Memur emeklileri maaşlarını ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor.