29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Emekliye maaşı oranında

SGK ile bankalar arasında yürütülen promosyon görüşmelerinde sona gelindi. Promosyonda emeklilerin aylıkları belirleyici olacak. Emeklilere 3 yıllığına toplam 450 ile 900 lira arasında değişen miktarlarda banka promosyonu verileceği belirtiliyor.

1 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Emekliye maaşı oranında

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yürütülen görüşmelerde sona gelindiği belirtildi. Yaklaşık 6 aydır yürütülen görüşmeler sonrası taraflar arasında anlaşmaya varıldığı ve böylece emekli aylıklarında yapılan kademelendirmeyle emeklilere 3 yıllığına toplam 450 ile 900 lira arasında değişen miktarlarda banka promosyon verileceği öğrenildi. Tarafların vardığı anlaşmaya göre, verilecek promosyonda emeklilerin aylık miktarları belirleyici olacak, 3 yıllık promosyonlar toplu olarak ödenecek, ilk ödemeler bu yıllın sonunda yapılacak.

3 YILLIK ÖDEME

Promosyon miktarında emeklilerin aylıkları belirleyici olacak. Yani aylığı yüksek olan emeklilere daha yüksek promosyon verilecek. Emeklilere promosyon kapsamında toplu olarak 3 yıllık ödemenin yapılması ve ilk ödemelerin bu yılın sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Promosyon konusu önümüzdeki ay sonuçlandırılarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun  müjdeyi vermesi bekleniyor.