6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

FED faiz kararı altını nasıl etkiledi? FED faiz kararı ne oldu?

ABD Merkez Bankası (Fed), tüm dünyanın merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka, federal fonlama faizini 75 baz puan artışla yüzde 3-3,25 aralığa yükseltti. Peki FED faiz kararı altını nasıl etkiledi? İşte FED faiz kararı sonrası piyasalardaki durum

21 Eylül 2022 Çarşamba 14:00 - Güncelleme:
FED faiz kararı altını nasıl etkiledi? FED faiz kararı ne oldu?

FED faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası (Fed) bugün 75 baz puanlık faiz artışına gitti. Dünya genelinde devam eden enflasyon endişeleri varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. Altın ve dolar yatırımcıları, piyasalarda etkili olacak karar öncesi nefesini tuttu. Peki FED faiz kararı altını nasıl etkiledi? İşte detaylar...

FED'in faiz kararı sonrası altın ne kadar oldu? 22 Eylül 2022 gram altın, çeyrek altın fiyatları

FED KARARI AÇIKLANDI

FED faiz kararı açıklandı. Karar ve Powell'ın konuşması sonrasında piyasa dalgalandı.

ABD doları önce güçlenirken Powell'ın konuşmasıyla birlikte biraz geriledi. Euro/dolar paritesi 0,9813'e kadar geriledikten sonra tekrar yükselişe geçti. Dolar endeksinde 111,57 ile 20 yılın zirvesi yenilendi ancak sonrasında düşüş görüldü.

Karar sonrasında Brent petrolün varil fiyatı da dalgalandı. Önce 89 dolara gerileyen petrol, tekrar 91 dolara yükseldi.

FED FAİZ KARARI ALTINI NASIL ETKİLEDİ?

Fed'in faiz kararı altın piyasasında yönü belirledi.

FED'in açıkladığı faiz miktarı, altının ons fiyatında baskı yaptı için altın fiyatlarında düşüş görüldü. Fed'in faiz kararının artış yönünde olması, doları yükselmesine, altında ise bir miktar düşüşe neden oldu.

Yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunun cevabını merak ediyor.

Karar öncesinde 1670 dolar olan ons altın, karar sonrasında 1660 doların altına geriledikten sonra 1686 dolara yükseldi. Gram altın da 978 TL'ye geriledikten sonra 993 TL'ye yükseldi.

Gram altın 979 TL bandında seyrediyor.