29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Gıda ve içecek fuarında yeni tadlar

Antalya Expo Center’da devam eden ANFAŞ 21.Gıda İhtisas Fuarı ile Bevex İçecek Fuarı’nda firmalar, kavun ve muzlu kahve, siyah havuç sirkesi ile beyaz sirke gibi ürünlerini tüketicilerin beğenisine sundu. 38 ülkeden ziyaretçilerin geldiği ANFAŞ 21.Gıda İhtisas Fuarı ile Bevex İçecek Fuarı’na katılan firmalarda yeni ürünlerini tanıtma imkanına sahip oldu.

DHA21 Şubat 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Gıda ve içecek fuarında yeni tadlar
İzmirli bir firma, havuç sirkesi ve beyaz sirkeyi tanıttı. Havuç sirkesini kadınların antioksidan olarak tükettiği, içilebildiği, beyaz sirkenin ise normal sirkeye göre yarı yarıya daha ucuz olduğu belirtildi.
Fersan Marka Yönetici Volkan Yavuz, siyah havuç sirkesini üretmelerinin altında şalgam suyunun yattığını hatırlattı. Siyah havucun normal havuca göre daha çok antioksidan özelliği bulunduğunu ifade eden Yavuz,"Siyah havucun zindelik ve kanserle savaşta etkisi var. Bu ürünü tüketiciye nasıl yansıtabiliriz diye düşündük. Sirke yapmaya kadar verdik.Ortaya başarılı bir ürün çıktı, diğer sirkelerden farklılığı içilebilir olmasıdır. Siyah havuç sirkesini de diğer sirkeler gibi kullanabiliyoruz" dedi.
Piyasadaki sirkelerin elma bazlı olduğunu kaydeden Yavuz, şöyle konuştu: "Sektöre farklılık getirmek istedik. Bunun yanında beyaz sirkeyi de çıkardık. Bu sirkeyi de sebze meyve temizliğinde, ütü çamaşır ve bulaşık makinelerinde, yüzey temizliğinde, gümüş eşyaların parlatılmasında kullanılabiliyor. Her iki üründe 3 ay önce piyasaya sunuldu. Gösterilen ilgiden memnunuz. Kısa süre içinde ürünlerimiz Türkiye’de bütün raflarda yerini alacak."

MUZ VE KAVUNLU KAHVE
Fuara renk katan bir kahve firması ise piyasaya Nisan ayının ilk haftası sunmaya hazırlandığı muz ve kavunlu kahvesi ile farklı bir tat getirmeyi hedefliyor.
Gusse Gıda Üretim Koordinatörü Yıldırım Yılmaz, bütün kahvelerin aynı çekirdekten yapıldığını belirterek, farklı bir aroma ile muz ve kavunlu kahveyi ürettiklerini kaydetti.
Gerekli Ar-Ge çalışmalarını yaptıktan sonra patentlerini aldıklarını dile getiren Yılmaz, "İlk etapta 10 çeşidimiz var. Ama kavun ve muzlu kahvede iddialıyız. Meyve bazlı bir kahve yudumladığınız zaman o meyve tadını alıyorsunuz" dedi. Türkiye’de kahve içilen her noktaya girmeyi planladıklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "Bizim için önemli olan ürünün devamlılığını getirmek. Kahvelerimiz Nisan ayının ilk haftası piyasada olacak. Türkiye’de başarı yakaladıktan sonra Avrupa pazarında söz sahibi olmak istiyoruz."