26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İmar barışı başvuru işlemi ve ödeme süreci

İmar Barışı başvurularında sona yaklaşıldı. İmar Barışı başvuru süresi 31 Ekim Çarşamba günü sona erecek.

22 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İmar barışı başvuru işlemi ve ödeme süreci

31 Ekim Çarşamba günü sona erecek olan başvuru sürecinde, bu imkandan yararlanmak isteyen yapı sahipleri aşağıdaki adımlar izlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen imar barışı projesi için başvurular devam ediyor. İmara aykırı ve ihtilaflı yapıların kayıt altına alınarak yasallaştırılmasının önünü açan imar barışı projesine şimdiye kadar 4 milyonu aşkın başvuru yapıldı. 13 milyondan fazla yapıyı kapsayacak olan imar affı için başvuru süresinin bitimine de az kaldı. Ekim ayının sonunda bitmiş olacak olan başvurular için vatandaşın elini çabuk tutması tavsiye ediliyor.

SON TARİH 31 EKİM 2018

31 Aralık 2017 öncesinde yapılmış binalar için alınan imar başvuruları 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. İmar başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar yapı kayıt belgesi doldurarak işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

İmar başvurusunu henüz yapmayan ve erteleyen vatandaşların ellerini çabuk tutmaları öneriliyor. Beklenen rakamın altında olan imar başvurularını son güne bırakan vatandaşların mağduriyet yaşamaları söz konusu olabilir. Ayrıca 20 Eylül'de ilgili tebliğde yapılan kapsam genişletilmesi de göz önüne alınırsa başvurulara son günlerde talep yığılması tahmin ediliyor.