29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İstihdam fırsatçıları bedelini ağır öder

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, istihdam seferberliğinde fırsatçıların oranının yüzde 1’den az olduğunu belirtti. Müezzinoğlu “Bu ay fark etmezsek gelecek ay bunu yakalarız. Fırsatçılar bunun bedelini en ağır şekilde öder” dedi.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İstihdam fırsatçıları bedelini ağır öder

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu yıl başlatılan çalışma hayatı ve istihdamda milli seferberliğini istismar eden işverenler hakkında az sayıda şikayet aldıklarını ama fırsatçıların bunun bedelini ödeleyeceğini söyledi. Fırsatçıların mutlaka tespit edileceğini ifade eden Müezzinoğlu “Bu ay fark etmezsek gelecek ay bunu yakalarız. Çünkü bunların 3 ay önce nerede SGK’lı oldukları belli. Bu otomasyon entegrasyonlarını yapabilecek gücümüz var” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Google, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye İş Kurumu’nun geliştirdiği ‘Dijital Atölye’ projesinin tanıtım toplantısına katılan Müezzinoğlu, istihdam seferberliğinde istismara yönelik her türlü tedbiri aldıklarını ve istismar oranının yüzde 1’den az olduğunu belirtti. Müezzinoğlu “Bu istismarı yapanlar da şunu bilsinler ki en ağır bedeli ödeyeceklerdir. Yani bu milletin imkanlarını kendileri için fırsatçılığa dönüştüren bazı işverenler bunun bedelini öder ama şu anda yüzde 99 oranında son derece meşru, son derece başarılı bir proje olarak devam ediyor” dedi. 

FARKLI VİZYONLAR 

Türkiye’deki genç nüfusun potansiyelinin yüksek olduğunu da belirten Müezzinoğlu Dijital Atölye’nin bu potansiyele katkı sunacağını söyledi. Müezzinoğlu “Google’ın Türkiye potansiyelini fark etmesinde biraz geç kalmışlığın var olduğunu ifade etmek isterim. Bu potansiyel Google için de farklı alanlar için de geçerli. En önemli potansiyelimiz her bir yaşta 1 milyon 250 bin gencimizin olması.14 ile 24 yaş grubundaki yaklaşık 16 milyon eğitimli gençteki işsizlik oranının yüzde 24’lerde olması bizim farklı farklı vizyonlar üretmemizi gerektiriyor” dedi.

DOKUZ ŞEHİRDE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez Google’ın Türkiye’ye özel hayata geçirdiği Dijital Atölye kapsamında Kayseri, Samsun, Antalya, Bursa, Gaziantep, Van, İzmir, Kocaeli ve İstanbul olmak üzere 9 ilde gençler  girişimciler ve KOBİ’lere yönelik yüz yüze eğitimler gerçekleştirileceğini söyledi. Projenin asıl amacının, eğitimleri tamamlayanların dijital fırsatları kullanarak ve İŞKUR programlarına da katılarak işlerini büyütmeleri olduğunu belirten Hiçsönmez, Google’un 10 milyon TL katkıda bulunduğu Dijital Atölye projesi katılımcılara ücretsiz olarak verilecek.