30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

''Kimse mevduat yarışına girmesin''

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu “Bankalar mevduat yarışına girmesin ama halkımız da lütfen Türkiye’ye operasyonların çekildiği bugünlerde bankaları mevduat faizi yarışı içine sokmasın” dedi.

30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
''Kimse mevduat yarışına girmesin''

HALKBANK Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bankaların mevduat yarışına girmemesi, halkın da bankaları mevduat yarışına sokmaması gerektiğini söyledi. Taşkesenlioğlu, Halkbank reklam kampanyasının tanıtım toplantısında sorularını yanıtladı. Moody’s konusunu geniş kapsamlı düşünmek gerektiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, kurumun 2013 yılındaki not artırımı sonrasında Türkiye’ye içeriden ve dışarıdan müthiş operasyonlar çekilmeye başlandığını söyledi. 

MOODY’S ETKİLEMEZ

Taşkesenlioğlu, Moody’s’in kararının bankacılık sektöründe ciddi bir etkisi olacağını düşünmediğini söyledi. Ekonomi yönetiminin istihdamı, üretimi ve ihracatı artırıcı çalışmalar yaptığını anlatan Taşkesenlioğlu, ana stratejilerinin bu yönde olduğunu ve ithalata dayalı büyümenin önüne geçmek için taksit düzenlemesinde buna yönelik önlemlerin bulunduğunu ifade etti.  Son yapılandırma ile ödeme sıkıntısı çekecek vatandaşlara ödeme imkanının sağlandığını hatırlatan Taşkesenlioğlu, mevduat oranlarının düşürülmesine ilişkin soru üzerine de, şunları kaydetti: “Merkez Bankası faiz indirimlerine devam etti ve 15 Temmuz sonrasında 75 baz puan indirim yaşandı. Buradaki faiz indirimlerini aynı oranda bankaların yansıtması sadece Merkez Bankası faizleriyle zor. Onun için bankaların mevduat faizi yarışına girmemesi lazım. Biz hiçbir şekilde bunun içinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız. 15 Temmuz’da bütün vatandaşlarımız darbeye ‘dur’ dedi. Aynı şekilde döviz bozdurarak halkımız ekonomik darbeye de karşı çıktı. Mevduat sahibi halkımızdan istirham ediyorum. Bankalar mevduat yarışına girmesin ama halkımız da lütfen Türkiye’ye operasyonların çekildiği bugünlerde bankaları mevduat faizi yarışı içine sokmasın. Milletimizin mevduat faizi anlamında, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında döviz piyasasında yaptığı kahramanlığın bir benzerini, ekonomide bazı kurum ve kuruluşların algıyı bozup, ekonomimizi bozmaya yönelik girişimlerine de en azından faiz cephesinden de bir cevap vereceğini düşünüyorum.”     

‘HALK İSTER HALKBANK YAPAR’

Halkbank yeni dönemine oyuncu Şahan Gökbakar’ın oynadığı “Halk ister Halkbank Yapar” sloganlı reklam filmi ile başlıyor. Oyuncu Şahan Gökbakar’ın rol aldığı ve birbirinden farklı 10 karakteri canlandırdığı reklam filminde, bankanın yeni reklam kampanyasında esnaftan KOBİ’ye, kurumsal şirketlerden Türkiye’nin mega projelerine ve toplumun her kesimine sağladığı kredi desteğine işaret çekiliyor. Reklam filminde Şahan Gökbakar, girişimci Zeynep Hanım’dan gözlemeci Fatma Teyze’ye kadar birçok renkli karaktere hayat veriyor. Barış Manço’nun en çok sevilen şarkılarından Hal Hal’ın kullanıldığı reklam filminde Halkbank’ın ürün ve hizmet çeşitliliği ile her yaş ve profilden tüketiciye uygun çözümler ürettiği mesajları vurgulanıyor.  Yeni reklam filminde de bu misyonu ön plana çıkardıklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, “Banka olarak adını taşımaktan büyük mutluluk duyduğumuz halkımızla kucaklaştığımız bir çalışma oldu” diye konuştu.