27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Moody’s’i takmadı İstanbul’da ofisini açtı

Türkiye’nin son yıllarda kendinden en fazla söz ettiren gayrimenkul sektörü, Avrupa ve Amerikalı finans danışmanlarının da ülkeye gelmesine neden oluyor.

BİROL KELEŞ17 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Moody’s’i takmadı İstanbul’da ofisini açtı

ABD’nin Florida merkezli şirketi American Financial Advisors (AFA) şirketi de Türkiye’deki emlak sektörünün gelişimini yakından takip eden ve bu nedenle İstanbul’da ofis açamaya karar veren şirketlerden biri. Miami ve Florida’daki en cazip konut projelerini,turizm-otel yatırım fırsatlarını ve joint-venture (ortaklık) imkanlarını yatırımcıların ilgisine sunan AFA’nın Yönetim Kurulu Başkanı David Feld Türkiye’nin büyük bir fırsatlar ülkesi olduğunu belirterek, “Bunu bu ülkeye ziyaretlerimde kendi gözlerimle takip ettim. ABD ve Türk yatırımcıları bir araya getirecek bir kuruluşuz. Bu nedenle İstanbul’da ofis açmaya karar verdik” diye konuştu.

Ortak bulacak

15 Temmuzdarbe girişimi, Moody’s’in Türkiye’nin yatırım yapılabilir notu düşürmesine değinen Feld “Türkiye’ye uzun süre için geldik. Türkiye bizim gözümüzde fırsatlar ülkesi. Bu ülkeye yatırım yapan yatırımcılar kazandı ve yatırımcıların kazanması için hala büyük bir potansiyel barındırıyor. Yatırım için dünyadaki en iyi ülkelerden birisi olarak değerlendiriyorum. Türkiye’nin harika bir geleceği olduğunu görüyorum” dedi. ABD’de ortaklık yapısı ile proje geliştirmek isteyen veya turizm-konut sektöründe Miami’de yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılarına danışmanlık vermeyi öncelikleri arasına alan şirket, iki ülkede yatırım yapmak isteyen işadamlarına her türlü yatırım danışmanlığı hizmeti verecek. Feld “Ofisimizi İstanbulda açmamızın en büyük nedeni, Türk işadamlarını yabancı yatırımcılarla bulaştırmak” dedi.

İki dev marka geliyor

AFA’nın, Türkiye’de olmayan ve başlı başına alanında tek olan iki Amerikan markasını Türkiye’ye getirceklerini belirten David  Held, aynı zamanda büyük bir Türk konut geliştircisi ile de Miami’de proje konusunda bir girişimde olduklarını söyledi.

HERKES VAR TÜRKLER YOK

Miami’ye Türk vatandaşlarının ilgisinin olduğunu, Türklerin ikinci evlerini almak istedikleri şehirlerin başında da Miami’nin geldiğini belirten Feld, bunun aksine Türk konut geliştiricilerinin Miami’de olmadığını ve bu konuda karlı yatırım düşünen Türk işadamlarına doğru ortağı bulmak için burada olduklarını söyledi. THY’nin Miami’ye direkt uçmasının bile bu iki şehrin vatandaşlarını, işadamlarını birbirine yakınlaştırdığını kaydeden Feld “Türklerin yurtdışında en çok yaşamak istedikleri şehir Miami. Bunun farkına varan konut geliştiricileri, bunu değerlendirmesi lazım. Biz de bu yatırım ve ortaklık konusunu geliştirmek için buradayız” dedi. Florida’da konut geliştiricilerinin yarısından fazlası yabancı olduğunu bunların Rus, Venezuelalı, Avrupalı olduğunu da kaydeden Held “Türklerin yokluğu ortada. Bunun düşünülmesi gerekir” dedi.