30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Müslüman ülkelerin sermayelerini İstanbul’da toplayacak merkez açıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) tarafından hayata geçirilen Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) açıldı.

29 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Müslüman ülkelerin sermayelerini İstanbul’da toplayacak merkez açıldı

Kuveyt Türk ve Albaraka Türk katılım bankalarının desteğiyle açılan merkez için üniversitenin Halkalı’daki yerleşkesinde tören düzenlendi.

GELECEĞE IŞIK TUTACAK

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İZÜ Rektörü Mehmet Bulut, İSEFAM’ın Türkiye’de bir ilk olmasının yanı sıra dünyanın bu alandaki en büyük araştırma merkezleri arasında yer aldığını belirterek, İSEFAM’ın Londra, New York ve Frankfurt gibi merkezlere dağılmış Müslüman ülkelerin sermayelerinin İstanbul’da toplanmasını, ivme kazandırılmasını hedeflediğini söyledi. İslami finans merkezi olmanın, tarihi birikimi ve coğrafi konumuyla en çok İstanbul’a yakışacağını dile getiren Bulut, şu anda 2 trilyon dolar civarında olan küresel İslami finans büyüklüğünün gelecek 5 yılda 3.5 trilyon dolara ulaşacağının altını çizerek, Türkiye’nin ve İstanbul’un bundan pay alması noktasında merkezin özellikle eğitim ve araştırma alanında yapacağı çalışmaların katkısı olacağını aktardı. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, İSEFAM’ın İslam medeniyetinin dirilişine hizmet edeceğini söyledi. Uyan “Bu merkezin faizsiz bankacılığın geleceğine ışık tutacağına ve ileride faizsiz bankacılığın geleceğinin daha parlak olacağına inanıyorum” dedi. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben de, yurt dışından yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü belirterek yeni katılım bankalarının devreye girebileceğini söyledi.