29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

ÖSO üç cephede savaşıyor

Türkiye üzerinden Kobani’ye giren 200 kişilik ÖSO grubu üç koldan IŞİD’i vuruyor. Dün 80 IŞİD militanının öldürüldüğü, 5 aracının imha edildiği bildirildi.

Şeyhmus Çakan1 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
ÖSO üç cephede savaşıyor

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Türkiye üzerinden Kobani’ye gönderilen yaklaşık 200 kişilik grup IŞİD’e karşı cephede aktif olarak savaşmaya başladı. Kentte YPG güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmalar sürerken ÖSO mensupları da IŞİD’e karşı savaşıyor. Peşmergenin geçişiyle YPG-ÖSO-Peşmerge koalisyonu sağlanmış olacak.  Suriye’de IŞİD ile mücadele için kurulan ‘Fırat Volkanı’ adlı birim, “Son 24 saatte en az 80 IŞİD militanının öldürüldüğü,5 aracın imha edildiğini açıkladı. 

86 IŞİD militanı öldürüldü

YPG de rakamı 86 olarak açıkladı. ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları dün de IŞİD mevzilerine yönelik bombardımanını sürdürdü. Gün boyu Kobani semalarında sesi duyulan savaş uçakları ilçe merkezindeki bir çok noktayı bombaladı.

‘Koalisyon’ rejime yarıyor

Bu arada koalisyon güçlerinin, IŞİD’e yönelik hava saldırıları sonrası rejim güçlerinin ilerleme kaydettiğini savunan muhalifler, askeri destek verilmemesinden, silah ve mühimmat eksikliğinden şikayet ediyor. ÖSO’ya bağlı Şam Kolordusu komutanlarından Ukbe el-Başi Ebu Yezin, “Askeri mühimmatın eksikliği ve özellikle elimizde uçaksavarın olmaması, rejim askerlerine Handarat ve Mork bölgelerinde ilerleme fırsatı verdi” dedi.