27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Otelde iftar 59 TL’den başlıyor

Ramazan’da kalabalık aile ve şirket iftarlarının vazgeçilmez mekanı olan 5 yıldızlı oteller, iftar menülerinin fiyatlarını belirledi.

ERDİNÇ AKKOYUNLU29 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Otelde iftar 59 TL’den başlıyor

Bağcılar’daki otelde kişi başı 59 TL olan iftar fiyatı Boğaz’da ise farklı. Kırmızı et, tavuk,  çorba,  zeytinyağlılar ve tatlıdan oluşan zengin menüleriyle oteller, müşterilerine açık büfe iftar seçenekleri sunuyor. Kişi başı iftar menüsü fiyatları da yemek ve içecek çeşitliliği kadar otelin Boğaz ve Marmara Denizi manzarasına göre değişiyor. Oteller iftar yemeklerini Türk Müziği eşliğinde sunarken yine fasıl grubu da yemeğe eşlik ediyor.

EN PAHALISI BOĞAZ

İstanbul’daki 5 yıldızlı otellerde her bütçeye uygun iftar menüsü fiyatları bulunuyor. İftarını  Boğaz’da Çırağan Kempinski’de saray usulü dolma, Kayseri mantı, paçanga böreği, kuzu incik, turunç salatası, lokum ve helvayı içeren menü ile açmanın bedeli restorant tercihine göre kişi başı 295 TL.  Yine Boğaz’da iftar açmak isteyenler için Beşiktaş’taki Four Seasons Otel’de iftar yemeğinin kişi başı ücreti ise 265 TL. 

BAĞCILAR UCUZ

Swissotel The Bosphorus’ta içecekler dahil açık büfe ramazan menüsü 145 TL, Intercontinental’de 150 TL, Wyndham Grand İstanbul Levent’te ise 95 TL olarak belirlendi. Fairmont Quasar’da ise fasıl eşliğinde ve ailelere özel odalarda iftar yemekleri kişi başı 99 liradan başlarken, Raffles İstanbul Zorlu Center’de ise açık büfe iftar menüsünün kişi başı fiyatı 185 lira. Mövenpick Hotel Istanbul’da İftar büfesi kişi başı 130 lira olarak belirlenirken, The Grand Tarabya’da ise iftar menüsü kişi başı 160 TL iken Conrad’da ise iftar yemeğinin kişi başı fiyatı ise 135 TL. Kız Kulesi’nde çorba, ara sıcaklar, ana yemek, tatlı ve içecekten oluşan açık büfede iftar açmanın bedeli kişi başı 160 TL iken, Hilton Kozyatağı’nda ise yine müzik eşliğinde açık büfe iftar yemeğinin bedeli 79 TL. Oteller arasında en uygun fiyata sahip menü ise, Bağcılar’daki Holiday Inn İstanbul Airport’ta bulunuyor. Otelde açık büfe iftar yemeği kişi başı 59 ile 65 TL arasında değişiyor. Oteller kişi başı iftar menüsü fiyatlarını grupların rezervasyon sayısına göre ayarlayabiliyor

Feriye lokantasında kişi başı iftarın kişi başı fiyatı 145 TL  iken, Şazeli’de 130 lira, Hacı Abdullah’ta 110 lira olarak belirlendi.

İBB TESİSLERİ UYGUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesislerinde ise iftar tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et, salata, meşrubat ve çaydan oluşan fiks menü 35 lirayı buluyor.Beltur’un işletmeciliğini yaptığı köşklerde ise kişi başı iftar 85 lira iken, Hidiv Kasrı’nda 90 liraya, Galata Kulesi’nde ise 95 liraya mal olacak.