27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

OTİAD'dan TL'ye destek

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, 'Yastık altındaki dövizi, altına veya TL'ye çevirin' çağrısı ülke geneline yayıldı.

ANKARA,(DHA)7 Aralık 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
OTİAD'dan TL'ye destek
Ulusal paranın istikrarlı bir seyre kavuşmasının sadece ülke ekonomisi açısından değil ihracatçılar açısından da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, beklenmeyen kur hareketlerinin ticarete de zarar verdiğini hatırlatarak, OTİAD olarak Türk parasının değerinin korunmasına yönelik her tür girişimi desteklediklerini söyledi.
 
Ağırlıklı olarak yurtdışı pazarlarına çalışan OTİAD, dövizin zaruri olarak kullanıldığı haller dışında, gerekli olmadıkça kullanımından kaçınılması yönünde OTİAD üyelerine bir çağrıda bulundu. Toplumsal duyarlılığın somut bir etkiye dönüştürülmesi için Hükümet nezdinde atılacak adımları merakla izlediklerini belirten Karataş, "Yerel paraların korunmasına ilişkin başlayan bu hareket, sadece Türkiye'de değil, hazır giyim sektörünün önemli pazarları olan Rusya ve İran'ı da içine alarak büyümektedir" dedi. 
 
"NEMRUDUN ATEŞİNİ SÖNDÜRMEK İÇİN SU TAŞIMAYA DEVAM EDELİM"
 
Türk lirası kullanımı konusunda toplumsal duyarlılığın ve bilincin oluşmasının Türkiye açısından çok önemli bir kazanım olduğunu belirten Karataş, "Unutulmamalıdır ki istenen etkiyi yakalamak için her şeyden önce ulusal paranın istikrarlı bir seyre kavuşturulması gerekiyor. Nemrud kendisine karşı gelen Hz İbrahim'in yakılmasına karar verdiğinde ateşi söndürmek için karıncanın taşıdığı suyun belki önemi yoktu ama niyetin büyük önemi vardı. Bu ahval ve şerait içinde memleketimizin bekası için bir zorunluluk söz konusu ise ekonomimizde dolarizasyonu minimize edecek her şey,  her kesim tarafından hiç tereddütsüz yerine getirilecektir, getirilmelidir" dedi.