29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Sezonu açan Bodrum’a 'kazma' vurdular

Türkiye’nin en büyük turizm merkezlerinden Bodrum, adeta köstebek yuvasına döndü. Türkbükü sahilinde gerçekleşen yol yapım ve kaldırım çalışmalarının bitmemesi, esnafı canından bezdirdi, Turist ise sahile inemez oldu. Turizm sezonunun başında kaldırım yenileyen CHP’li belediyeye esnafın tepkisi büyük...

KAAN ZENGİNLİ22 Mayıs 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sezonu açan Bodrum’a 'kazma' vurdular

Türkiye'de turizm sektörü eski günlerini yakalarken, turizm cenneti Bodrum’da sezon açılışı belediyeye takıldı. Yılda 3 milyondan fazla turisti ağırlayan Bodrum’daki yol yapım ve kaldırım yenileme çalışmaları, hem esnafı hem de turisti canından bezdirdi. CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un talimatıyla olması gerekenden geç başlatılan kaldırım ve yol yapım çalışmaları nedeniyle Türkbükü’nde esnafların çoğu dükkanlarını kapatmış durumda, açık olanlarda iş yapamaz hale geldi. Yerli-yabancı turist ise çalışmalar nedeniyle sahile inemiyor.  Geçen ay tamamlanacağı belirtilen çalışmaların henüz yarısı bile bitirilemedi. Bu duruma daha fazla dayanamayan esnaf ise kendi imkanları ile çalışmaların önüne geçmeye çalışıyor. 

DÜKKANLARA KİLİT

Bölge esnaflarından Ali Özer isimli bir vatandaş, “Belediye bu mevsimde sahil düzenlemesine başlayacak. Halk ve esnaf karşı karşıya geldi. Buranın sahili zaten birkaç yıl önce yapılmıştı, kaldırım döşendi. Bu yolun tekrar ihale edilip bu mevsimde çalışma başlatılması doğru değil. Mayısın ortasında böyle bir çalışmaya başlanır mı? Her taraf toz toprak olacak, esnafı zor durumda bırakacaklar. 20 günde bitireceğiz diye taahhüt ediyorlar ama iki ay sürer. Tepki gösteren esnafla çalışmayı yürütenler arasında ağız dalaşı oldu. Esnaf kepçenin önünde durdu. Jandarma geldi ama belediyeden kimse yok, zabıta göndermişler” dedi. 

CHP OY BEKLEMESİN

Bölgedeki işletmeciler ise, CHP’ye adeta veryansın ediyor. Milyon dolarlık yatırımları bulunan işletme sahipleri “Ekmeğimizden olduk. Bu sahil daha yeni yenilendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bu işi, bu ihaleyi verirken bundan kim nemalanıyor? Bu sezonda buralar dolu olması gerekirdi. Ne denize girilebiliyor, ne sahilde yürünebiliyor. Her yer toz toprak. Belediyecilik bu mu? Bundan sonra bizlerden oy beklemesinler” açıklamalarında bulunuyor.

‘İlgisiz, beceriksiz ve duyarsız yönetim’

 

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’ne eleştirilerde bulunarak “Bence bu ilgisiz, beceriksiz, duyarsız siyasetçilere oy vereceklerine bir dönem ak Parti’ye oy versinler, bütün sorunları çözelim” dedi. Son günlerde ilçede yaşayan vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen sezon başında yürütülen altyapı çalışmalarından söz eden Özmen, özellikle Bodrum Belediyesi’ni eleştirdi. Bodrum’un birçok mahallesindeki yol yapım çalışmasının zamansız olması nedeniyle, vatandaşlar ve esnafın şikayetleri olduğunu anlatan Özmen sözlerine şöyle devam etti: “Mayıs ayına geldik. Belediyenin zamansız çalışmalarını görüyorsunuz. Burası bir turizm bölgesi. Bu planlamanın daha önce yapılması gerekirdi. Vatandaşlarımız ve esnafımız bize durumu şikayet ettikleri için bu konuları dile getirme gereği hissediyorum. Esnaflarımızı gerçekten zor duruma düşürdüler. Şu an yol çalışması yapılan yerlerde Mayıs ayında esnaflarımız siftah yapamıyor. Kışın yaptıkları masrafları karşılamak isteyen esnaf mağdur durumda.”

Bitez de köstebek yuvasına dönmüş

 

Yalnız Bodrum Türkbükü’nde değil, Bodrum’un başka turizm merkezlerinde de alt yapı çalışmaları halen devam ediyor. Bir diğer görüntü de Bitez’den… CHP’li belediye zaten uzun yıllardır çözülemeyen alt yapı sorununun üzerine bir de tuz biber ekiyor. 

BÖLGEDE DEV YATIRIMLAR VAR

Türkbükü Bodrum’un en büyük yatırımlarının yer aldığı gözde bir tatil beldesi… Birçok uluslararası ve yerli turizm yatırımlarının yer aldığı bölgeye, yılda yüz binlerce turist geliyor. Aynı zamanda onbinlerce kişi de bu bölgede çalışıyor. Binlerce kişi işletmelerde istihdam ediliyor. 

‘Bodrum’u yönetemeyen büyükşehiri nasıl yönetir’

Bodrum’u köstebek yuvasına çeviren belediye başkanı Mehmet Kocadon’un bir süredir adı Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı ile geçiyor. Konuyla ilgili esnaf “Bodrum’u yönetemeyen, büyükşehiri nasıl yönetir” diyor.