29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Şirketlere e-Fatura’dan sonra e-Arşiv kolaylığı

Kamunun e-Dönüşüm düzenlemeleriyle hızlı bir dönüşüm sürecine giren Türk iş dünyası, e-Fatura’nın ardından e-Arşiv ile de yüzde 1 tasarruf sağlayacak.

29 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Şirketlere e-Fatura’dan sonra e-Arşiv kolaylığı

Kamunun e-Dönüşüm düzenlemeleriyle hızlı bir dönüşüm sürecine giren Türk iş dünyası, e-Fatura sürecinden sonra, e-Arşiv uygulamasına geçiyor. Mükellef firmalar e-Arşiv uygulamasıyla; faturaların kâğıt nüshasını saklama yükünden kurtulup saklama maliyetlerini düşürecek, belgelerine hızla erişebilecek, nihai tüketiciye faturalarını e-posta yoluyla iletebilecek, işlem süreleri kısalacak, doğaya ve çevreye katkı sağlanacak. e-Arşiv uygulamasının firma cirolarında ciddi oranda tasarruf sağlayacağını ifade eden Uyumsoft e-Dönüşüm Satış Kanalı Yöneticisi Volkan Şahin “Kağıt faturada oluşan baskı, kargo, personel ve zaman maliyetleri, e-Fatura uygulamasıyla ortadan kalktı.

e-Arşiv uygulaması ile de mükelleflerin tüm faturaları elektronik ortamda oluşturulup saklanacağından, faturaların kağıt nüshasını saklama yükü tarihe karışıyor.  İşletmeler, nihai tüketicilerine faturalarını e-posta yoluyla iletebilecek ve dolayısıyla vatandaşlarda e-Dönüşüm sürecinin bir paydaşı olacaktır. Bu gibi yönleriyle e-Arşiv uygulaması, e-fatura uygulamasının işletmelere sağladığı tasarruf oranını katlayarak arttıracaktır. e-Arşiv ile firmaların cirolarında yüzde 1 oranında tasarruf yapacağını öngörüyoruz” dedi.

Elektronik muhafaza imkanı

Volkan Şahin, e-Arşiv uygulamasından yararlanma izni verilen mükelleflerin, e-Fatura uygulamasına kayıtlı olmayan vergi mükelleflerine gönderdikleri kâğıt faturaların ikinci nüshasını, elektronik ortamda muhafaza edebileceğini de açıkladı.   

E-Dönüşüm projeleri ardı ardına gerçekleşiyor

SİSTEME kayıtlı 20 binin üzerindeki işletmenin e-Fatura’nın ardından, e-Arşiv ve e-Defter uygulamasına geçeceğini anlatan Volkan Şahin, Uyumsoft’un Gelir İdaresi e-Arşiv entegratörlüğü izni alan ilk ve tek ERP üreticisi olduğunu belirtti. Şahin, şunları kaydetti: “Uyumsoft, iş dünyasının merkezinde yer alan; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS), Hal Kayıt Sistemi (HKS) gibi projelerin; geliştirme, yerleştirme ve sürdürme hizmetlerini yürüten firmadır. Uyumsoft, e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, i-Şirket, i-Mutabakat gibi i-Dönüşüm düzenlemelerinin iş dünyasına yansımalarına yönelik hizmet sağlamaktadır” şeklinde konuştu.