29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

THY 29 Ekim 2018’de yeni evinde olacak

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, 3. Havalimanı’na taşınma sürecine ilişkin “29 Ekim 2018’de THY yeni evinde olacak. Daha ilk günden, ilk saatten, ilk saniyesinden itibaren, inşallah uçaklarımız oraya inecek ve kalkacak” dedi.

8 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
THY 29 Ekim 2018’de yeni evinde olacak

Türk Hava Yolları (THY) yeni uçak alımları ile filosunu büyütürken, bir yandan da İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanı’na taşınmanın hazırlıklarına devam ediyor. THY’nin alt markası Turkish Cargo’nun ilk Boeing 777 kargo uçağının Atatürk Havalimanı’ndaki teslim töreninde konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “29 Ekim 2018’de THY yeni evinde olacak. Daha ilk

 günden, ilk saatten, ilk saniyesinden itibaren, inşallah uçaklarımız oraya inecek ve kalkacak. Bunun gayreti içindeyiz” dedi. 2016’da büyük zorlukları geride bıraktıklarını, çok farklı ve anlamlı 2017’nin ise arkasından geldiğini ifade eden Aycı, “Bu anlamda 2018’in bugün buradan bakıldığında aydınlık gözükmesi, bizim 2018’in, 2019’un, 2020’nin hatta inşallah 2018’in 29 Ekimi’nde açacağımız dünyanın en büyük havalimanlarından biri ve Türk milletinin gururu olacak” diye konuştu.  Aycı, 3. Havalimanı’nda yükselecek THY tesislerinin inşaatları için planlama ve altyapı çalışmalarında belirli bir aşamaya gelindiğini de söyledi. 

102 TON KAPASİTE

Aycı, teslim alınan Boeing 777 kargo uçağının yer operasyonuyla uyumlu ve sessiz uçaklardan biri olduğunu belirterek  “102 tonluk kargo kapasitesi ile 9 bin kilometreyi aşan menziliyle dünyadaki en uzun menzile gidebilen uçaklardan bir tanesi” dedi. 

72 UÇUŞ NOKTASI

Turkish Cargo’nun yıl başında 55 noktaya uçtuğunu anımsatan Aycı, kasımda ise bunun 72 noktaya geldiğini ifade etti. Aycı, ocak ayından itibaren bunun daha da artacağını söyledi. 

TAŞINMA OPERASYONU YÜRÜYOR

İlker Aycı, 3. Havalimanı’na taşınmayla ilgili “Biz 29 Ekim’de orada olmanın planları içindeyiz. A planı da bu, B planı da bu. Hepimiz buna göre çalışıyoruz. O arazinin hazırlanması  ve inşaatlar üzerinde yükselmesi için tüm çalışmalar yapılıyor. Gerekli dizayn çalışmaları tamamlandı. Taşınma operasyonu sürüyor” dedi.  

3. Havalimanı’nın lale kulesi göründü

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul 3. Havalimanı’nın ‘Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi. 90 metre yüksekliğini tamamlayan Hava Trafik Kontrol Kulesinde lale figürünün silueti ortaya çıktığı izlendi. Görüntülerde kulenin büyük bir kısmının bittiği ve lale figürünün ortaya çıktığı görüldü.