29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

TTNET yerli oyun geliştirene ‘DÜKKAN SiZiN’ DiYOR

TTNET, ‘Dükkan Sizin’ uygulamasıyla dijital oyun platformu Playstore’un kapılarını girişimcilere açıyor. Yeni uygulamayla yerli oyun yapımcıları oyunlarını ücret ödemeden Playstore ile geniş kitlelere sunacak.

Yelda Şumnulu10 Mayıs 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
TTNET yerli oyun geliştirene ‘DÜKKAN SiZiN’ DiYOR

TTNET, dijital oyun platformu Playstore üzerinde hayata geçirdiği ‘Dükkan Sizin’ uygulamasıyla yerli dijital oyun sektörüne tam destek vermeye başladı. Uygulama ile yerli oyun yapımcılarının ve girişimcilerinin geliştirdiği oyunlar, hiçbir ücret ödemeden TTNET desteğiyle oyunseverlerle buluşturulacak. ‘Dükkan Sizin’ uygulamasının tanıtımı amacıyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde düzenlenen toplantıda konuşan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya “Yeni dijital servislerimiz ve uygulamalarımız ile ekosistemi büyüterek dijital dönüşümü hızlandırmaya odaklandık. Geleceğin dijital dünyasını gençlerimizle beraber hayal etmek, inşa etmek istiyoruz. İşte ‘Dükkan Sizin’ yaklaşımımız, bu girişimcilik vizyonumuzun en güzel örneklerinden biri” dedi. Playstore’un kapılarını ardına kadar girişimcilere açtıklarını ifade eden Kaya, şöyle devam etti: “Dükkan Sizin, Playstore Sizin’ diyoruz. Uygulamayla, Türkiye’de oyun yapmak isteyen yerel oyun yapımcılarına Playstore platformumuz üzerinden destek olmak istiyoruz. Yerli oyun geliştiricilerden komisyon ücreti almıyoruz. Oyunun geliri de kendilerine kalıyor. Ticarileştirme aşamasında olanlar hemen vitrine koyuluyor. Ayrıca ticarileşmeleri için mentorlük yapıyoruz. Bu desteğimiz ile yerel oyunların geniş kitlelerle buluşmasını hedefliyoruz.”

Üniversite-sanayi işbirliği örneği

Kaya’nın verdiği bilgiye göre, uluslararası çapta hızla büyüyen dijital oyun pazarının büyüklüğü dünyada 75 milyar, Türkiye’de ise 350 milyon dolar. Dünyada 1 milyar insanın dijital oyun oynarken Türkiye’de bu rakam 22 milyon. Kaya, Türkiye oyun pazarının 5 yılda 1 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını öngörüyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden de Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtuluşunun bilişim sektörünü geliştirmekten geçtiğini söyledi. Güden “Burada üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneğini sergiledik. Üniversiteler kendi içlerinde kapılarını kapatıp çalışamaz. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunu, milli gelirin sabit kalması. Bu sorunu ortadan kaldırmak için yapılması gereken en önemli şey yüksek teknolojik ürünleri üretmektir. TTNET de bu konuda çok güzel bir başlangıç yaptı bu anlamda. Özel sektör olarak bu yılki oyun maratonunu destekliyor” dedi.

Büyük yarış başladı

TTNET ve İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü işbirliği ile oyun geliştirme maratonu yapılacak. TTNET IEEE BuildUp yarışması 100 öğrencinin katılımıyla dün saat 16.00’da oyun temasının verilmesiyle başladı. 100 öğrenci, verilen tema üzerinden 48 saatte oyun geliştirecek ve jürinin uygun gördüğü oyunlar Playstore desteği alacak.